Veelgestelde vragen aardbeving Syrië en Turkije

De aardbeving die Syrië en Turkije in de nacht van 6 februari 2023 trof, laat niemand onberoerd. De situatie leidt ook tot vragen: welke hulp wordt er geboden? En als ik wil doneren, waar gaat mijn donatie dan naartoe?

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over het noodhulpproject van SOS Kinderdorpen in Syrië.

Wat voor hulp biedt SOS Kinderdorpen in Syrië?

SOS Kinderdorpen biedt al sinds 1981 ondersteuning in Syrië op verschillende gebieden: noodhulp, familiezorg (kinderdorpen) en familieversterking.

Om kinderen en hun families die getroffen zijn door de verwoestende aardbeving in de nacht van 6 februari 2023 te ondersteunen, heeft SOS Kinderdorpen in Syrië een noodhulpprogramma opgezet. Het noodhulpproject bestaat uit:

  • Steun voor evacuatie van kinderen en gezinnen
  • Noodopvang bieden aan dakloze gezinnen
  • Levering van voedsel- en hygiëneartikelen en financiële steun
  • Onmiddellijke psychologische hulp
  • Opvang van kinderen in kindvriendelijke ruimtes

 

Wat voor hulp biedt SOS Kinderdorpen in Turkije?

SOS Kinderdorpen is momenteel niet actief in Turkije. Jouw donatie zal hulp mogelijk maken voor kinderen en gezinnen die getroffen zijn door de aardbevingsramp in Syrië. Donaties die de behoeften in het rampgebied overtreffen, worden elders gebruikt voor vergelijkbare noodhulpprogramma’s.

Hoe gaat het met de projecten van SOS Kinderdorpen in Syrië?

De kinderen en gezinnen uit de programma’s van SOS Kinderdorpen in Aleppo en Damascus, alsook onze collega’s, zijn veilig en ongedeerd. Eén familie uit het familieversterkende programma heeft hun huis moeten verlaten vanwege instortingsgevaar en verblijft in een plaatselijke moskee.

Kunnen de SOS medewerkers hun werk nog doen?

Ja, zij zijn veilig en ongedeerd.

Wat gebeurt er met mijn donatie?

Met jouw donatie aan ons noodfonds help je kinderen en families in Syrië. Je donatie is de enige manier om acute hulp zoals onderdak, voeding, water en medische en psychosociale zorg te bieden. Het wordt besteed aan hulp die het hardst nodig is, nu in Syrië. Indien nodig zetten wij later ons noodfonds in voor acute hulp in andere gebieden, bijv. in Oekraïne.

Geef je via de emailnieuwsbrief of de brief die je thuis hebt ontvangen? Dan gaat jouw donatie naar kinderen die er alleen voor staan. Niet alleen in Syrië of Oekraïne, maar ook in Afrika en andere kwetsbare gebieden over de hele wereld.

Doet SOS Kinderdorpen mee met Giro555?

Nee, SOS kinderdorpen doet niet mee aan Giro555. Je kunt aan ons noodhulpfonds doneren.

Doneer nu en steun onze noodhulp

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.