Op bezoek

Over het bezoeken van de kinderen in de kinderdorpen en programma’s zijn we terughoudend omdat we de kinderen een zo rustig en normaal mogelijk leven willen geven. Het is, onder strikte regels, wel mogelijk om een bezoek te organiseren. Hiervoor gelden de volgende regels.

Ter voorbereiding

  • Via lokaal hoofdkantoor: Het bezoeken van een kinderdorp kun je regelen via het lokale SOS Children’s Villages hoofdkantoor. het adres van je internationale sponsor contactpersoon vind je in de welkomstbrief die je uit het kinderdorp hebt ontvangen. Heb je die niet meer, bel dan ons servicenummer: 020-30 32 500 voor meer informatie.
  • Planning: Begin op tijd en neem uiterlijk vier weken voor je bezoek contact met hen op. Dit geeft hen de tijd om iemand te regelen die jullie begeleidt in het kinderdorp en die optreedt als tolk.
  • Vertel het ons! We vinden het altijd leuk om te horen dat je op reis gaat en zijn benieuwd naar je foto’s en verhalen. Vertel het ons via 020 – 30 32 500 of info@soskinderdorpen.nl 

Tijdens je bezoek

Ook ter plaatse zijn er wat spelregels om het bezoek voor jullie en voor de kinderen zo goed mogelijk te laten verlopen:

  • Het bezoek aan je sponsorkind vindt altijd plaats in het kinderdorp. Kom alleen op het afgesproken tijdstip en beperk het bezoek tot ongeveer één à twee uur.
  • Foto’s maken mag, maar vraag dit altijd van tevoren. Houd er rekening mee dat veel kinderen een traumatisch verleden hebben en hier niet over willen praten.
  • Als je cadeautjes geeft, koop bij voorkeur iets lokaal en denk bijvoorbeeld aan iets kleins om te verdelen onder de kinderen.

Uitgebreide informatie hierover vind je in deze ‘visitors guide’. 

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.