Wereld Familiedag in het teken van de kracht van familie

Op 15 mei is het Wereld Familiedag! En als er iets is waar SOS Kinderdorpen in gelooft, dan is het in de kracht van familie. Want een krachtige familie is de sleutel tot een mooie toekomst. Om Wereld Familiedag te vieren, pakken wij in 2023 uit met een nieuw magazine, een nieuwe podcastaflevering én Wereld Familieweek op social media.

Nieuw: SOS magazine

Ons nieuwe SOS magazine is op 15 mei 2023 uitgekomen! In deze editie staat De kracht van familie centraal en lees je over het Tantie bagage-project in Ivoorkust, het einde van het Simba-project in Nederland, en komen hulpverleners uit Oekraïne aan het woord. Het magazine staat vol met leuke nieuwtjes, feiten & cijfers.

SOS Podcast over familiebanden

Op YouTube en Spotify luister je vanaf 15 mei naar de tweede aflevering van de SOS Podcast. In deze aflevering maken we kennis met Misyati. Bijna 50 jaar geleden werd Misyati geboren in Semarang, Indonesië. Niet lang daarna nam het leven voor Misyati en haar zus Suki een drastische wending. Luister naar Misyati’s verhaal en ontdek hoe belangrijk haar band met haar zussen is, zowel in het dagelijks leven als in moeilijke tijden.

Psst.. heb je de eerste aflevering van de SOS Podcast gemist? Luister die dan hier. In deze eerste aflevering vertelt Kim (20) hoe het voor haar was om jarenlang geen contact te hebben met haar broertjes.

Wereld Familieweek

Op onze socialmediakanalen is het in de week van 15 mei Wereld Familieweek! De hele week staat in het teken van familie. Ben je benieuwd? Volg ons dan vooral op Instagram en Facebook.

SOS Kinderdorpen gelooft in de kracht van familie. Helaas staat 1 op de 10 kinderen wereldwijd er grotendeels alleen voor. Daarom ondersteunen we kinderen in hun eigen familie of nemen we ze op in een SOS familie, zodat ze verzekerd zijn van aandacht, voeding en scholing. Want alleen met een sterke en liefdevolle familie hebben kinderen een kans!

Vanuit Nederland hebben wij in 2022 bijgedragen aan 12 familieversterkende programma’s en 18.266 kinderen, jongeren en ouders bereikt.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.