Update uit Mek’ele, Ethiopië

Het gewapend conflict in Ethiopië duurt voort. De Ethiopische regering ontketende ruim een jaar geleden een bloedig offensief in Tigray in een poging om de macht van de rebellen te breken. De overheid heeft inmiddels alle communicatielijnen platgelegd. Af en toe bereikt ons wat informatie* uit het SOS kinderdorp in Mek’ele. De hoofdstad van de regio Tigray.

SOS Medewerker Sonja: “Door het conflict in de Tigray-regio zijn alle vormen van communicatie stilgelegd. Af en toe kunnen onze collega’s even het internet op het lokale kantoor van de Verenigde Naties gebruiken. We krijgen dan algemene informatie over het kinderdorp en de kinderen.”

Door het conflict in de Tigray-regio zijn alle vormen van communicatie stilgelegd. Af en toe kunnen onze collega’s even het internet op het lokale kantoor van de Verenigde Naties gebruiken.

Sonja, SOS Kinderdorpen Medewerker

Het laatste nieuws is dat het kinderdorp steun krijgt van het SOS Kinderdorpen hoofdkantoor in de hoofdstad Addis Abeba. Vanuit daar is geregeld dat we met de humanitaire vluchten van de Verenigde Naties tussen Addis Abeba en Mek’ele, geld transporteren naar het kinderdorp in Mek’ele. Geld waarmee onze collega’s in het kinderdorp de hoognodige spullen en diensten voor de kinderen kunnen kopen. Op dit moment is dat voedsel, medicijnen en het inhuren van docenten. Dit omdat de kinderen op dit moment vanwege het aanhoudende gevaar, het dorp niet kunnen verlaten. Ook worden er psychotherapeuten ingehuurd die de kinderen helpen bij het omgaan met deze situatie en bij de verwerking van oorlogstrauma.

*Zodra we meer informatie hebben zullen wij die hier plaatsen.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.