Update motie opvang vluchtelingenkinderen uit Griekenland

Op vrijdag 3 juli stemde de Tweede Kamer over een motie om alleenstaande vluchtelingenkinderen uit de Griekse kampen ook in Nederland op te vangen. Tot onze grote teleurstelling is de motie door de Tweede Kamer verworpen. Dit ondanks de overduidelijke risico’s waar deze kinderen dagelijks aan blootgesteld worden en het grote draagvlak in de Nederlandse samenleving om ze hier op te vangen.  SOS Kinderdorpen ondersteunt elk initiatief om de 500 alleenstaande kinderen uit de Griekse vluchtelingenkampen te evacueren naar Nederland.

Griekenland Lesbos Moria vluchtelingenkamp
Meisje loopt in de regen door vluchtelingenkamp Moria op Lesbos, Griekenland

Massale oproep

Griekenland vraagt de landen van Europa om hulp, dat is volkomen terecht. Een aantal landen helpen de Grieken al. Maar in Nederland zijn we nog niet zover. We zijn een van de welvarendste, rijkste, best georganiseerde landen van Europa.  Daarom roep ik de regering op: strijk de hand over uw hart en vang deze kinderen op.

Jan Terlouw

Lees meer over de massale, gezamenlijke oproep van meer dan honderd (oud-)politici, hulporganisaties waaronder SOS Kinderdorpen, wetenschappers, artsen, vertegenwoordigers van kerken en moskeeën, gemeenten en prominenten aan het kabinet gedaan om alleenstaande kinderen uit de Griekse vluchtelingenkampen te evacueren. Nog niet eerder was de roep voor opvang van alleenstaande vluchtelingenkinderen in Nederland zo groot.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.