SOS Kinderdorpen SYRIË bouwt een skatepark in Damascus

Samen met de Skate Aid Foundation legt SOS Kinderdorpen de laatste hand aan een skatepark voor kinderen in de stad Qudsaya, regio Damascus. Op 15 juli a.s. kunnen kinderen hier hun energie kwijt op het skateboard.

Qudsaya was zwaar getroffen door de Syrische burgeroorlog. Tijdens die oorlog verlieten de meeste mensen hun woningen om aan de bombardementen te ontkomen. Na de oorlog keerden mensen weer terug en werden huizen en scholen gerenoveerd. Openbare speelplaatsen zijn er helaas nog niet. De buurt waar het skatepark wordt gebouwd was eerder een oud en vervallen park. Gelegen naast een openbare school met meer dan tweeduizend leerlingen en omgeven door appartementen, waar eerder gevluchte families wonen, is dit de ideale plek. Ook ligt het park dichtbij het SOS kinderdorp.

Doordat we straks een eigen skatebaan hebben, en we kunnen sliden en flippen net als de skaters die we op tv zien, hebben mijn vrienden en ik het gevoel dat we in een coole buurt wonen. Ik kan niet wachten totdat we skateles krijgen.

Sami (11)

Om dit project op te starten, lanceerde de Skate Aid Foundation een online crowdfunding campagne om het materiaal voor de bouw van het park te financieren alsook de skatelessen. Voorts hebben acht vrijwilligers van allemaal verschillende nationaliteiten zich, samen met een SOS Kinderdorpen team, gestort op de bouw van de skatebaan.

In al hun enthousiasme over de komst van de skatebaan hadden de kinderen nog wel een vraag: hoe komen we aan skateboards? De Skate Aid Foundation nam de vraag serieus en regelde dat er tientallen boards werden verscheept naar Syrië. Daarbij krijgen de kinderen skatetraining van zowel nationale als internationale vrijwilligers.

Overzicht noodhulp Syrië

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.