Participatie centraal op Dag van de Rechten van het Kind

Morgen, op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind gaan kinderen en jongeren van over de hele wereld in gesprek met wereldleiders, waaronder de Vicepresident van de Europese Commissie. Dit doen ze tijdens het webinar ‘Children’s Right to be Heard‘, wat openbaar toegankelijk is en georganiseerd wordt door SOS Kinderdorpen in samenwerking met de Joining Forces Alliance.

Arian Buurman, algemeen directeur SOS Kinderdorpen: “SOS Kinderdorpen spant zich concreet in om kinderen een stem te geven. In dit webinar bespreken ze de rechten zoals vastgelegd in het VN Kinderrechtenverdrag en hoe zij een toekomst zien waarin deze rechten beter worden nageleefd.” Want ondanks het feit dat 31 jaar geleden wereldleiders met het ondertekenen van het VN Kinderrechtenverdrag beloofden de rechten van kinderen te beschermen, worden de rechten van miljoenen kinderen wereldwijd nog altijd met voeten getreden.

Recht om gehoord te worden

De Joining Forces Alliance is een samenwerkingsverband van zes van de grootste internationale kinderrechtenorganisaties, waaronder SOS Kinderdorpen. Gezamenlijk maken de organisaties zich wereldwijd hard voor kinderen onder de 18 jaar en zetten ze zich in om er op toe te zien dat hun rechten worden nageleefd. Daarbij spannen ze zich concreet in om kinderen een stem te geven en hen te ondersteunen om gebruik te maken van hun recht zich vrijelijk uit te spreken.

Meld je hier aan om het webinar te volgen.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.