Kinderen uit SOS kinderdorp Lipa geëvacueerd

Evacuatie uit kinderdorp Lipa
Vulkaan Taal te onrustig: kinderen uit kinderdorp Lipa worden geëvacueerd naar het kinderdorp in Manilla

Vandaag zijn 70 kinderen en en hun SOS moeders uit het SOS kinderdorp in het Filipijnse Lipa geëvacueerd naar het kinderdorp in Manila. De toestand in de omgeving van het kinderdorp in Lipa wordt te gevaarlijk. De Filipijnse vulkaan Taal blijft onrustig en spuwt lava, as en stoom de lucht in. Vulkanologen vrezen dat een nieuwe grotere uitbarsting nabij is. Bij de vulkaan barsten steeds meer spleten met lava open. Ook het aantal aardbevingen in het gebied neemt toe.

“Het werd een te groot risico om langer in het kinderdorp te blijven, daarom hebben we besloten om helemaal volgens ons evacuatieprotocol de kinderen te verhuizen naar het dichtsbijzijnde dorp uit de gevarenzone.” aldus dorpsdirecteur Johnald Lasin.

De evacuatie van vandaag werd gevolgd door de verhuizing van twaalf kinderen en hun SOS moeders een dag eerder. Morgen zal de rest van de kinderen – in totaal 115 – en hun moeders worden opgehaald. Ook zij zullen met open armen worden ontvangen door de dorpsdirecteur in Manilla, ‘uncle’ Raymond en zijn staff.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.