Joining Forces: krachten bundelen voor betere naleving kinderrechten

Samen met vier andere Nederlandse kinderrechtenorganisaties hebben we ons verenigd in Joining Forces, een samenwerkingsverband dat zich richt op het stoppen van geweld tegen kinderen en het beschermen en bevorderen van hun rechten. SOS Kinderdorpen tekende met Save the Children, Plan International, WorldVision en Terre des Hommes op woensdag 1 maart een intentieverklaring in Den Haag.

Hoewel er op verschillende gebieden goede vooruitgang is geboekt voor kinderrechten, worden deze nog steeds regelmatig geschonden. Oorlogsgeweld, groeiende ongelijkheid en de negatieve gevolgen van migratie dragen bij aan honger, armoede, slechte gezondheid en uitbuiting van kinderen. Om deze problemen effectiever aan te pakken, hebben we besloten onze krachten te bundelen met vier andere Nederlandse kinderrechtenorganisaties. Door samen te werken, hebben we een groter bereik en kunnen we onze expertise en toegang tot lokale netwerken delen. Zowel in Nederland als in de programmalanden.

Samen maken we verschil

Om de Sustainable Development Goals (SDG’s) voor kinderen in 2030 te bereiken, is een serieuze inzet van overheden, donoren en maatschappelijke organisaties nodig. Joining Forces is een stap in de goede richting om samen te werken aan een betere toekomst voor kinderen. Deze intensieve samenwerking geeft kinderen de kans hun stem te laten horen, houdt donoren betrokken bij het beschermen en realiseren van kinderrechten, en zorgt dat ontwikkelingsorganisaties met een meer efficiënte en effectieve aanpak nog meer kinderen kunnen helpen. 

De ondertekenaars namens de leden van Joining Forces in Nederland:

  • Garance Reus-Deelder, directeur Plan International Nederland
  • Julie Verhaar, directeur Terre des Hommes Nederland
  • Cees Budding, programmamanager Save the Children Nederland
  • Ellen Somers, programmamanager Humanitarian Aid SOS Kinderdorpen
  • Marijke Zimba, International Programs and Grants Director – World Vision Netherlands

Over Joining Forces

De Joining Forces Alliance (JFA) is een wereldwijd samenwerkingsverband van de zes grootste op kinderen gerichte internationale NGO’s. Save the Children, Plan International, WorldVision, ChildFund, SOS Kinderdorpen en Terre des Hommes pleiten samen voor hernieuwde inzet van overheden om de rechten van kinderen te verwezenlijken. ChildFund is een globale samenwerkingspartner, die niet in Nederland actief is.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.