Beiroet: SOS kinderen, families en medewerkers ongedeerd

De explosie in de haven van Beiroet in Libanon heeft een verwoestend effect gehad. In een straal van zo’n 10 kilometer is alles verwoest. Vele mensen hebben het leven gelaten, zijn gewond en/of hebben hun huis verloren. Families staan in een klap op straat.

“Deze tragedie komt bovenop een toch al moeilijke economische en gezondheidscrisis,” zo zegt Zeina Roueiheb, Nationaal Directeur van SOS Kinderdorpen Libanon. Ze heeft ons laten weten dat de kinderen en families in onze programma’s gelukkig ongedeerd zijn gebleven. Het hoofdkantoor van SOS Kinderdorpen Libanon, dat zich in Beiroet bevindt, is wel beschadigd.

De humanitaire hulporganisaties die nu actief zijn in Libanon werken dag en nacht om mensen de noodzakelijke noodhulp te bieden. Vanuit onze bestaande programma’s wordt ook noodhulp geboden, gecoördineerd door lokale collega’s in samenwerking met SOS Kinderdorpen Internationaal. Wij financieren vanuit Nederland op dit moment geen (noodhulp)programma’s in Libanon. U kunt wel doneren aan ons algemene noodhulpfonds, waarmee wij kwetsbare kinderen en families in noodsituaties over de hele wereld helpen.

Zodra er meer informatie beschikbaar komt over de situatie in Beiroet zal er een nieuwe update op onze website volgen.

Beiroet, Libanon, SOS Kinderdorpen
*Foto uit archief Libanon

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Help kwetsbare kinderen

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.