Action is nieuwe partner van SOS Kinderdorpen

Action-directeur Hajir Hajji: “Hoe groter we worden, hoe groter ook onze rol in de maatschappij wordt. Die verantwoordelijkheid nemen we zeer serieus. Niet alleen willen we een goede en betrouwbare werkgever zijn; we willen ook iets extra’s doen om de wereld een beetje mooier te maken. SOS Kinderdorpen past daar heel goed bij. Zij zijn net als wij internationaal actief. In de landen waar wij winkels, distributiecentra en kantoren hebben, maar ook in de landen waar wij onze producten laten maken. Nu zorgen wij in al deze landen voor werkgelegenheid, maar via SOS Kinderdorpen kunnen we ook iets bijdragen aan de leefomstandigheden van de mensen die direct én indirect voor ons werken.

Het van oorsprong Nederlandse familiebedrijf gaat haar medewerkers op een mooie manier betrekken bij de samenwerking. Iedere Action-winkel en elk team in de distributiecentra (DC) sponsort een kind uit een SOS kinderdorp in Azië. Dankzij deze samenwerking worden ruim 1.100 SOS kinderen maandelijks gesponsord. Hiermee draagt Action bij aan de dagelijkse kosten van het SOS kind en het SOS kinderdorp waarin hij of zij woont. De bijdrage helpt om structureel te voorzien in de dagelijkse behoeften van het SOS kind. Goede voeding, scholing, medische zorg, maar ook sport en spel. Kortom, alles wat een kind nodig heeft om op te kunnen groeien. De steun die iedere Action-winkel/DC geeft draagt bij aan de complete zorg van het specifieke SOS kind dat de winkel/DC steunt. En ook aan de onderhoudskosten van het kinderdorp waar het SOS kind woont en aan alle faciliteiten die bij het kinderdorp horen (zoals de scholen en medische of sociale centra). Ook kunnen we met de bijdrage familieversterkende programma’s voor de omwonenden van het kinderdorp mogelijk maken.

Voor SOS Kinderdorpen is de samenwerking met Action erg waardevol. Directeur Margot Ende: ‘Wij zijn blij met de steun van Action. Overal ter wereld zijn er kinderen die de zorg van hun ouders zijn verloren of dreigen te verliezen. De kracht van het gewone familieleven is de basis van SOS Kinderdorpen. Wij zorgen ervoor dat kinderen kunnen opgroeien in een liefdevolle familie. We ondersteunen en versterken families in de gemeenschappen, of we creëren een nieuwe familie voor kinderen. Het sponsorgeld per Action team gaat voor 100% naar het kind en zijn directe leefomgeving. Dus ook naar het huis waarin hij of zij woont, naar medische voorzieningen in zijn dorp of naar zijn of haar school. Door deze samenwerking kunnen we nog meer kinderen helpen en een blijvende positieve wending geven aan hun leven’.

Naast het sponsoren van de SOS kinderen doneert Action namens alle kantoormedewerkers in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk een bedrag aan de SOS organisaties in het land zelf. Met dit geld worden ook in deze landen kwetsbare kinderen geholpen, o.a. door psychosociale therapie en het inrichten en renoveren van huizen.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.