Aan tafel bij koffietijd

Vandaag vertelde Arian Buurman, directeur van SOS Kinderdorpen Nederland, bij Koffietijd over de bijzondere band tussen broers en zussen. Morgen is het Nationale Broer en Zus-dag. Op deze speciale dag vragen wij, met steun van de Nationale Postcode Loterij, aandacht voor het samen plaatsen van broertjes en zusjes na een uithuisplaatsing. Wist je dat – ook in Nederland – kinderen uit hetzelfde gezin vaak op verschillende plekken worden opgevangen, wanneer zij (tijdelijk) niet veilig thuis kunnen wonen? Terwijl ze juist dan de steun van hun broer of zus zo hard nodig hebben.

Aan tafel bij Koffietijd- SOS KInderdorpen

Arian was bij Koffietijd samen met Xillan, de tweelingbroer van zanger en songwriter Jeangu Macrooy. Xillan vertelde over hun bijzondere band en we konden kort de aangrijpende videoverhalen zien, waaraan Xillan en Jeangu hebben meegewerkt. De videoboodschappen, zijn onderdeel van de broer en zus-campagne en worden ingezet om de band tussen broers en zussen te onderstrepen.

Xillan is niet de enige die mee heeft willen werken aan deze campagne. SOS Kinderdorpen mocht maar liefst vijf videoverhalen maken en een inkijkje nemen in iedere keer weer pure en aangrijpende broer en zus-verhalen. Hierdoor kan SOS Kinderdorpen nog beter laten zien hoe bijzonder de band is tussen broers en zussen.

Bekijk hier de video van Xillan en Jeangu Macrooy:

De andere aangrijpende video’s waarin broers en zussen vertellen wat ze voor elkaar betekenen, kun je ook hier bekijken. We hebben de de videoboodschap van Geert aan Jet , Michelle aan Esmee , Ganou aan Ganda of die van Anne aan Sune.

Laat op onze Socials weten, wat je er van vond.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.