Lespakket basisscholen

Om kinderen op de basisschool kennis te laten maken met ons werk én tegelijkertijd iets te leren over de wereld om hen heen, hebben we een lespakket ontwikkeld voor basisscholen: ‘Samen ben je niet alleen’.

Met dit interactieve lespakket leren kinderen spelenderwijs te kijken naar zichzelf, hun omgeving en het leven aan de andere kant van de wereld. Ze bekijken filmpjes, doen oefeningen en spelletjes aan de hand van bepaalde thema’s. Zo worden de leerlingen bewuster van elkaar en de wereld om hen heen. Een verrijking, want wat een kind leert, geeft een kind door. Het lespakket kun je aanvragen door een mail te sturen naar scholen@soskinderdorpen.nl.

Lespakket SOS Kinderdorpen voor basisscholen

  • Het lespakket is geschikt voor de groepen 1 t/m 8 van de basisschool.
  • Het lespakket bestaat uit 5 thema’s die betrekking hebben op kinderen overal ter wereld en die centraal staan in ons werk: Familie, Vertrouwen, Wereld, Liefde en Samen.
  • Het lespakket past hiermee binnen het leergebied ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’ en bevat onderdelen uit ‘Nederlandse taal’, ‘Kunstzinnige oriëntatie’ en ‘Bewegingsonderwijs’.
  • Het is als geheel te gebruiken, maar de thema’s en opdrachten kunnen ook los gebruikt worden. Bijvoorbeeld ter aansluiting op thema- of feestdagen, of speciale evenementen.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.