families versterken in ghana

Handen ineen: voor een krachtige toekomst van kinderen

Op drie locaties in Ghana gaat het SOS Programma Familieversterking de laatste fase in, zodat we in 2024 een nieuw Programma Familieversterking kunnen opzetten in andere buurten om ook daar de gemeenschap te versterken en de meest kwetsbare families duurzaam te helpen. Ons doel voor dit jaar: 800 families zijn zelfredzaam, zodat ze met een eigen inkomen zelf goed voor hun kinderen kunnen zorgen en onze hulp niet meer nodig hebben.

Zoals Theresa (64) die alleenstaande kinderen opvangt en weduwe Josephine (42) moeder van vier kinderen: twee jongens en twee meisjes uit Tema Newtown, Ghana. Bekijk hun video en zie welk verschil u kunt maken.

Familieversterking in Ghana

De impact van families versterken

Ook in moeilijke tijden kan Josephine nu voor haar kinderen zorgen

Josephine vertelt: “Ik had geen werk en was niet in staat goed voor mijn kinderen te zorgen. SOS besloot te helpen. Samen met hen heb ik een businessplan gemaakt. Er is een kleine winkelruimte geregeld en ik kreeg financiële ondersteuning van SOS om een eerste voorraad in te slaan. Ook volgde ik een klantenservicetraining en een cursus ouderschap en ik heb geleerd om te sparen. Het maakt ontzettend trots dat ik weer zelfstandig voor mijn kinderen kan zorgen.”

Uw steun is nog hard nodig

Met het Programma Familieversterking werkt SOS Kinderdorpen in Ghana aan een betere toekomst voor de
meest kwetsbare families. De families in de regio’s Kumasi, Asiakwa en Tema zijn hard getroffen door de economische gevolgen van de coronacrisis en de stijgende voedselprijzen. Door families te versterken, helpt u voorkomen dat kinderen er alleen voor komen te staan. Met dit programma zorgen we dat families zelfredzaam worden en kinderen de zorg, aandacht en begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Ieder kind verdient de liefde van een familie!

Ja, ik help mee!

Met een extra bijdrage kunt u de families het laatste steuntje geven dat zij nodig hebben om, net als Josephine, zelfredzaam te worden en goed voor hun kinderen te zorgen. Kunnen de kinderen en families uit Ghana op u rekenen?

Alvast hartelijk dank!

Familieversterking in Ghana

“Met de steun van het Programma Familieversterking heb ik mijn winkel kunnen opbouwen, gaan mijn kinderen naar school en is mijn familie nu veel sterker. SOS Kinderdorpen heeft ons leven positief veranderd.

Josephine uit Ghana

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.