Nieuwe ervaringen voor twee zussen

Dragana (14) en Milica (13) zijn twee zussen met zeer verschillende persoonlijkheden. Dragana is uitgesproken en levendig, terwijl Milica stil is en graag luistert. De meisjes wonen samen met hun ouders en hun broer in een bescheiden huis aan de rand van Oost-Sarajevo, Bosnië en Herzegovina. SOS Kinderdorpen is in 2016, na een verwijzing, begonnen met het ondersteunen van het gezin. Ook jij kunt helpen om kwetsbare gezinnen te ondersteunen.

“Het was moeilijk op school,” zegt Milena, de moeder van de meisjes. “Dragana is stoerder, maar Milica werd echt gepest.” De meisjes trokken zich nog meer terug en werden veel gepest door hun klasgenoten vanwege hun spraakstoornis. Milena’s 10-jarige zoon Boris staat niet voor dezelfde uitdagingen als zijn zussen; hij is een goede student en goed geaccepteerd op school. Het versterkingsteam van de SOS-familie schreef de zusjes onmiddellijk in voor logopedie. De resultaten zijn positief. “Nu Milica beter kan praten, zie ik het verschil in de houding van haar vrienden” zegt moeder Milena.

Plezier en vriendschap

Dragana en Milica krijgen niet alleen hulp bij school, ze zijn ook enthousiaste deelnemers aan de SOS-kinderclub! Dit is een ruimte waar kinderen samenkomen voor educatieve en creatieve activiteiten. De meisjes krijgen meer zelfvertrouwen doordat ze omgaan met andere kinderen. “Ik vind het echt leuk dat we nieuwe vrienden maken” zegt Dragana. “Ik geniet het tekenen en de andere kunstactiviteiten. Ook vind ik het leuk dat we verschillende manieren hebben geleerd om rustig te worden als we overstuur raken.

Kijkend naar de toekomst

De meisjes weten al wat ze willen worden als ze groot zijn! Milica wil graag kapster worden en Dragana kok. Ze helpt haar moeder graag in huis en kookt nu ook voor het gezin. “Ik lees graag receptenboeken en probeer nieuwe gerechten”, zegt ze. Ze maakt zelfs haar eigen maaltijden en kookt graag voor haar familie.

Help kwetsbare families

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.