Nieuwe ervaringen voor twee zussen

Dragana (14) en Milica (13) wonen samen met hun ouders en hun broer in een bescheiden huis aan de rand van Oost-Sarajevo, Bosnië en Herzegovina. Omdat er duidelijke signalen waren dat de kinderen werden verwaarloosd en vanwege het feit dat alle kinderen niet konden meekomen op school, besloot SOS Kinderdorpen in te grijpen en werd de familie opgenomen in het familieversterkende programma.

Vanwege hun leerachterstand en hun spraakgebrek werden de meisjes gepest op school. Met broer Boris (10) ging het beter. Hij kon beter leren en maakt makkelijk vrienden. Om de meisjes van hun spraakgebrek af te helpen zorgde SOS voor logopedielessen. De resultaten zijn positief. “Nu de meisjes beter praten, hebben ze beter contact met hun klasgenoten”, zegt moeder Milena. Ook de ouders worden geholpen: zij krijgen intensieve training op het gebied van opvoeden en persoonlijke hygiëne.

Plezier en vriendschap

Dragana en Milica krijgen niet alleen hulp bij school, ze zijn ook enthousiaste deelnemers aan de SOS-kinderclub die bijeenkomst in een speciaal centrum waar kinderen deelnemen aan educatieve en creatieve activiteiten. De meisjes krijgen meer zelfvertrouwen doordat ze omgaan met andere kinderen. “Ik vind het echt leuk dat we nieuwe vrienden maken”, zegt Dragana.

Kijkend naar de toekomst

De meisjes weten al wat ze willen worden als ze groot zijn! Milica wil graag kapster worden en Dragana kok. Ze helpt haar moeder graag in huis en kookt nu ook voor het gezin. “Ik lees graag receptenboeken en probeer nieuwe gerechten”, zegt ze. Ze maakt zelfs haar eigen maaltijden en kookt graag voor haar familie.

Help kwetsbare families

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.