Verwoestende aardbeving en tsunami treffen Sulawesi

UPDATE, Woensdag 10 oktober 2018 – Vrijdag 28 september werd de bevolking van het Indonesische eiland Sulawesi opgeschrikt door meerdere aardbevingen en een tsunami. Het dodental als gevolg van dit natuurgeweld ligt inmiddels rond de 2.000 en loopt nog altijd verder op. Meer dan 70.000 mensen zijn hun huis en bezittingen kwijtgeraakt, waarvan naar schatting een derde kind is.

Gregor Hadi Nitihardjo, nationaal directeur SOS Kinderdorpen Indonesië: “De eerste noodhulpacties zijn voornamelijk door overheidsinstanties en het leger verricht. Nu het mogelijk is om de zwaarst getroffen gebieden te bereiken, is er ruimte voor organisaties als de onze om in te stappen en de autoriteiten te ondersteunen. SOS Kinderdorpen is niet actief op het eiland, maar een SOS noodhulpteam is inmiddels aangekomen op het eiland om de situatie in kaart te brengen. Onze steun richt zich bovenal op de getroffen kinderen; psychosociale steun, familiehereniging van kinderen die van hun ouders zijn gescheiden, en kindvriendelijke ruimtes waar getroffen kinderen de zorg en bescherming krijgen die ze nodig hebben.”

“Kinderen en families zullen nog vele maanden steun nodig hebben”, vervolgt Nitihardjo. “Kinderen zijn in dit soort situaties het meest kwetsbaar. In al onze activiteiten staan de zorg voor en de bescherming van kinderen dan ook centraal.”

Wanneer er meer informatie beschikbaar is over de hulp ter plaatse, kun je dat hier terugvinden. Help jij mee om levens te redden na een ramp? Doneer dan aan ons noodhulpfonds!

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.