Speciale commissie van start

In juni publiceerde SOS Kinderdorpen externe onderzoeksrapporten naar ons beleid op kind veiligheid. Naar aanleiding hiervan is een aantal concrete stappen geformuleerd om ons beleid en daarmee de veiligheid van kinderen in onze programma’s wereldwijd te verbeteren en integer handelen in onze organisatie nog meer te prioriterenspeciale-commissie-van-start

“Het is onze hoogste prioriteit een veilige omgeving te scheppen voor ieder kind. Dit moet doorvlochten zijn in alles wat we doen. Door transparant te zijn over gemaakte fouten, deze te erkennen en er actie op te ondernemen, zet SOS Kinderdorpen betekenisvolle stappen voorwaarts.

– Ingrid Maria Johansen, CEO SOS Children’s Villages International

Speciale commissie

Inmiddels zijn vier expertleden van de onafhankelijke speciale commissie geïnstalleerd, te weten Mr. Willy Mutunga (chair), Ms. Mona Ali Khalil, Ms. Justice Gita Mittal and Mr. Andras Vamos-Goldman. Zij onderzoeken alle cases op het gebied van kindveiligheid, misbruik van fondsen en falend toezicht en hebben het mandaat passende maatregelen te nemen.

Lees hier meer over de leden en het mandaat van de commissie.

Child Safeguarding Action Plan

Verder zijn er stappen genomen binnen het Child Safeguarding Action Plan:

  • Blijvende ondersteuning en compensatie voor slachtoffers.
  • In November gaat een pilot met een internationale ombudsman en ombudsmannen in enkele regio’s van start.
  • In November start de review van alle bestaande Incident Management systemen, die resulteert in eenduidig systeem voor de gehele federatie.
  • Vanuit de Europese Unie zijn fondsen toegekend voor een nieuw, twee-jarig “Applying Safe Behaviours” project dat zich richt op weerbaarheid tegen geweld tussen kinderen en jongeren onderling.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.