SOS-Kinderen en families in Indonesië veilig na aardverschuivingen en -overstromingen

Het Indonesische eiland Flores is op 4 april getroffen door aardverschuivingen en overstromingen. Deze hebben inmiddels meer dan 100 doden veroorzaakt in Indonesië waaronder minstens 50 op Flores. Vanuit SOS Kinderdorpen leven wij mee met alle slachtoffers. De kinderen en hun families in onze programma’s in Flores zijn gelukkig veilig.

De gevolgen van de aardverschuivingen en overstromingen in Flores, Indonesië

Vele bewoners op het eiland worden nog vermist. De hulpverlening is druk bezig met het zoeken naar overlevenden. Meer dan 8000 mensen moesten hun huis verlaten en meer dan 2000 gebouwen waaronder ziekenhuizen zijn beschadigd.

In Flores heeft SOS Kinderdorpen een SOS Kinderdorp en familieversterkende programma’s voor kwetsbare families om te voorkomen dat deze uit elkaar vallen. Volgens SOS Kinderdorpen Indonesië zijn alle 149 kinderen en medewerkers in het dorp en 1.274 kinderen in familieversterkende programma’s veilig. SOS Kinderdorpen Indonesië probeert ook kinderen en families die ooit onder hun zorg vielen, te bereiken om te vragen hoe het met hen gaat. SOS Kinderdorpen denkt ook aan de bevolking die niet in de programma’s van SOS Kinderdorpen zijn opgenomen. Voor hen zamelen wij hulpgoederen in, zoals kleding en voedsel.

Verwoestingen na aardverschuivingen en overstromingen in Flores, Indonesië.

“Ik wil mijn diepste medeleven betuigen aan alle getroffenen in Flores,” aldus Gregor Hadi Nitihardjo, nationaal directeur van SOS Kinderdorpen Indonesië. “Op dit moment bekijkt ons noodhulpteam de gevolgen van de ramp en biedt het hulp aan mensen die het nodig hebben. Bij een ramp, zijn kinderen vaak de meest kwetsbare groep. Onze taak bij SOS Kinderdorpen Indonesië is om ervoor te zorgen dat elk getroffen kind toch zijn rechten krijgt. Als een kind in het rampgebied de ouderlijke zorg verliest of dreigt te verliezen, staan wij klaar om in te grijpen.” 

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.