Oscar gaat naar het WK

Een droom die uitkomt

Oscar (9) uit een SOS kinderdorp in Peru is, sinds hij het zich kan herinneren, bezeten van voetbal. En van het Peruviaanse nationale team in het bijzonder. Inmiddels is bekend dat Peru uit het toernooi om het wereldkampioenschap ligt. Gelukkig is er één troost: Oscar zal live aanwezig zijn bij de finalewedstrijd!

Toen Oscar een aantal maanden geleden hoorde dat hij kans kon maken op een trip naar het wereldkampioenschap voetbal door voor een fastfoodketen een aanmoedigingsvideo voor het Peruviaanse voetbalteam te maken, aarzelde hij geen moment en vroeg aan zijn SOS familie hem te helpen. “Toen ik jullie aanmoediging nodig had, waren jullie er voor mij nu krijgen jullie mijn steun. Jongens ga op het veld staan en laat zien wat jullie kunnen. Ik geloof in jullie! Kom op Peru!”. Oscars boodschap was kort, krachtig en overtuigend. Zo overtuigend dat hij een paar weken later hoorde dat hij was geselecteerd om naar Rusland te komen. En wel op 15 juli, de finaledag. Op die dag mag hij aan de hand van een van de finalespelers het veld in Moskou op. Toegeschreeuwd door het hele stadion, bekeken door de hele wereld. Een moment om nooit meer te vergeten.

Passie en talent

Oscar kwam twee jaar geleden, samen met zijn twee zussen terecht in een SOS kinderdorp omdat zijn moeder niet voor hen kon zorgen. Oscar is een actief en energiek kind, houdt van rekenen, tekenen, schilderen en zingen. Niets haalt het echter bij zijn liefde voor voetballen. Zijn passie en talent voor deze sport leverde hem een beurs op voor voetbalclub AD Cantolao. Hier traint de jonge spits twee keer per week en speelt hij competitiewedstrijden op zondag.

Niet alleen Oscar, maar het hele dorp kijkt uit naar 15 juli, de dag dat Oscar het Luzhniki stadion betreedt en ze hem hopelijk op de tv kunnen zien om hem samen heel hard toe te juichen.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.