Kindvluchtelingen de grens over

Door de huidige crisis in Venezuela zijn ruim 3,6 miljoen mensen gevlucht naar landen in de regio zoals Peru, Ecuador en Colombia. Colombia vangt momenteel de meeste (kind)vluchtelingen en migranten op. In totaal zijn er ongeveer 1,9 miljoen mensen in nood als een direct gevolg van de crisis in Venezuela in Colombia. De meest kwetsbare groepen zijn kinderen en zwangere vrouwen, die verblijven in tijdelijke nederzettingen in de buurt van de Venezolaanse grens en de migranten die nog onderweg zijn, beter bekend als `caminantes ‘(wandelaars). De angst om ten prooi te vallen aan gewapende groepen en mensenhandelaren is groot.

Colombia

Humanitaire hulp

SOS Kinderdorpen Colombia biedt humanitaire hulp aan de meest kwetsbare kinderen en hun families. Zij hebben kind- en gezinsvriendelijke zones ingericht en voorzien de kinderen en hun moeders van primaire behoeften, zoals onderdak, voedsel en hygiëne. Daarnaast biedt SOS Kinderdorpen psychosociale ondersteuning aan voor hen die dat het hardst nodig hebben en zorgen we voor scholing en spel voor de kinderen. Voor de ouders is er juridische bijstand als onderdeel van de beschermingsstrategie.

Migranten onderweg

Naast de kind vluchtelingen en hun families kan een grote groep migranten die nog onderweg zijn, in de SOS-dorpen verblijven als onderdeel van de opvang en gaan we voedsel- en hygiënekits verzorgen.

SOS Kinderdorpen Colombia

Nederland ondersteunt het SOS kinderdorp in Colombia actief. De meeste activiteiten vinden namelijk plaats in Colombia, omdat dit het belangrijkste gastland is voor de vluchtelingen.

SOS Kinderdorpen is actief in Colombia sinds 1968 en biedt op diverse locaties in het land alternatieve zorg en gezinsversterkende programma’s. SOS Kinderdorpen is in de regio goed bekend en is in staat om met lokale mensen hulp te verlenen en door bestaande infrastructuur snel te schakelen om deze ouders en kinderen op te vangen.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.