Familiewaarden centraal op het Families voor Families-diner

Tientallen families en familiebedrijven kwamen in november bij elkaar voor een heerlijk diner en een gezellige avond. Ze speelden het SOS familiewaardenspel en luisterden naar de ervaring van Ghaith die in opgroeide in een SOS kinderdorp.

Elk Families voor Families-diner staat er een thema centraal en dit keer was dat familiewaarden. Een mooie manier om samen de familiewaarden binnen families te definiëren is om het het SOS familiewaardenspel te spelen. Dat deden de aanwezige families dan ook met plezier. Vooral ouders genoten om te zien hoe hun kinderen hun familiewaarden definieerden. De directeur van SOS Kinderdorpen lichtte toe hoe deze waarden terugkomen in onze programma’s. Nu steunt Families voor Families het familieversterkende programma in Oeganda en een SOS Kinderdorp in N’Djamena in Tsjaad.

Ghaith vertelt over zijn tijd in een SOS kinderdorp op het Families voor families-diner
Ghaith vertelt over zijn tijd waarin hij opgroeide in een SOS kinderdorp op het Families voor families-diner.

Ghaith groeide op in een SOS kinderdorp in Syrië en woont nu in Nederland. Hij kwam langs om zijn verhaal te vertellen en dat raakte alle aanwezigen zichtbaar. “Elk kind heeft een familie nodig. Ze hebben nodig te weten en te voelen dat er iemand is die om je geeft, die je steunt in de keuzes die je maakt en die er onvoorwaardelijk voor je is.” Voor Ghaith was dit zijn SOS moeder. Dit zijn vrouwen uit de omgeving waar een SOS kinderdorp staat die verschillende kinderen verzorgt, opvoedt en lief heeft. De SOS moeder van Ghaith heeft nog steeds goed met hem, net zoals met de broertjes en zusjes waarmee hij opgroeide.

We kijken terug op een zeer bijzondere avond en wij bedanken nogmaals alle aanwezige families.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.