De situatie in Mozambique na cycloon Idai

Kinderen en staf in het kinderdorp zijn ongedeerd

Cycloon Idai kwam aan land in de buurt van de kuststad Beira, met windsnelheden tot 190 km per uur. De storm heeft veel schade en overstromingen veroorzaakt in Midden- en Noord-Mozambique, waarbij meer dan 200 mensen zijn overleden.

Een team van SOS Kinderdorpen is gisteren (20 maart 2019) aangekomen in Beira. Hier zullen zij de schade opnemen in zowel het SOS kinderdorp als in de nabijgelegen gemeenschappen waar SOS programma’s heeft. Humanitaire hulp wordt opgestart om de door de cycloon getroffen families in Beira te ondersteunen en om SOS programma’s voor de lange termijn te helpen. 

Alle huizen in het kinderdorp in Beira zijn intact. Wel zijn er ramen kapot, waardoor er lekkage is ontstaan. Belangrijkste is dat de kinderen en het personeel ongedeerd zijn. Een team is bezig om omgevallen bomen en ander puin van het dorpsterrein te verwijderen. Het kinderdorp heeft genoeg voedsel voor een paar dagen en het personeel werkt hard om extra voorraden en medicijnen in te vliegen.

“De schade door cycloon Idai is groot en de situatie in Beira is zeer zorgwekkend. Van buiten de stad krijgen we berichten over dorpen die totaal onder water staan.”

Simiao Mahumana, National Director, SOS Children’s Villages Mozambique

Er is behoefte aan psychologische hulp voor kinderen en staf. Psychische hulp en medisch specialisten zijn schaars in de stad en er wordt prioriteit gegeven aan de behandeling van gewonden en anderen die dringend medische hulp nodig hebben.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.