Brand in kamp Moria op eiland Lesbos

Duizenden vluchtelingen tot vertrek gedwongen

Tijdens een grote brand vannacht in Kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos, zijn vele tenten en containers in as gelegd waardoor duizenden vluchtelingen tot vertrek werden gedwongen. Nationaal directeur George Protopapas van SOS Kinderdorpen Griekenland, is geschokt door deze situatie: “Deze ramp heeft mensen getroffen die al zwaar te lijden hadden onder de onmenselijke omstandigheden waarin ze zitten. De gevolgen en omvang van deze verwoesting zijn nog onduidelijk. Maar meer dan ooit is het zaak dat we naast de hulpbehoevenden blijven staan, vooral naast de kinderen. SOS Kinderdorpen Griekenland blijft in het gebied aanwezig en samenwerken met de lokale autoriteiten en onze partners, om kinderen te beschermen en de zorg te kunnen bieden die ze verdienen.”

SOS Kinderdorpen heeft inmiddels dekens en matrassen uitgedeeld en werkt, zoals Protopapas zegt, samen met relevante autoriteiten. Op dit moment wordt de situatie beoordeeld om de hulp te bieden die er nodig is. Of er slachtoffers zijn gevallen door de brand, is nog niet bekend, maar dat het hierdoor onrustig is op het eiland, is een feit.

We roepen de regering op om tegemoet te komen aan de oproep om 500 alleenstaande kinderen hier in Nederland op te vangen. Teken de petitie op 500kinderen.nl/petitie-griekenland .

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.