Aardbeving in Albanië

Op 26 november vond een aardbeving plaats met een kracht van 6,4, die vooral schade heeft veroorzaakt langs de Adriatische kust van het land en in de hoofdstad Tirana. Volgens de berichten zijn tenminste 26 mensen overleden en zijn 600 mensen gewond geraakt. Medewerkers van SOS Kinderdorpen Albanië ondersteunen de hulpverlening van het land door psychologische ondersteuning te bieden aan kinderen die te maken hebben met trauma.

Kaart_Albanie_SOS Kinderdorpen

Algemeen directeur Teuta Shkenza van SOS Kinderdorpen Albanië geeft een reactie op de ramp: “Hoewel we nog steeds in shock zijn, kunnen we gelukkig vertellen dat al onze kinderen en medewerkers in het SOS Kinderdorp veilig en ongedeerd zijn. Gezinnen die we ondersteunen in de gemeenschappen van Don Bosco en Sauk zijn niet getroffen, hoewel enkele huizen van gezinnen in ons programma in Thumana wel lichte schade hebben ondervonden, zoals scheuren in de muren.” De jongeren in de twee jeugdhuizen, die wat lichte schade hebben opgelopen, zijn tijdelijk naar het dorp Tirana verhuisd. En SOS collega’s ter plaatse bekijken hoe ze de gezinnen kunnen helpen waarvan de huizen in Thumana zijn beschadigd.

Daarnaast ondersteunen medewerkers van SOS in Albanië de nationale hulpverlening door psychologische ondersteuning te bieden aan kinderen die te maken hebben met een trauma. “SOS Kinderdorpen wil bijdragen door de kinderen in Tirana te helpen. We zijn allemáál in een shocktoestand na de aardbeving, dus stel je eens voor hoe traumatisch dit is voor kinderen”, vertelt Teuta Shkenza. “Er werken daarom therapeuten met kinderen in drie opvangcentra in Tirana, opgezet door lokale autoriteiten.” De aardbeving dinsdagochtend was de sterkste die Albanië in decennia trof.

Meer nieuws lezen? Bekijk ons nieuwsoverzicht.

Geef kinderen een sterke familie

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.