Mosi, 4 jaar

Mosi uit Oeganda woont samen met zijn broertje en zusje bij opa Nuru (70). Mosi is vaak alleen omdat zijn opa moet werken op het land. Dat maakt hem verdrietig. Soms neemt opa eten mee, maar heel vaak kan hij dat niet. Doordat er bijna geen werk te vinden is, is de situatie voor Nuru en zijn kleinkinderen nijpend geworden: Het hutje waar de familie in woont is klein en vochtig, Mosi draagt een jurkje omdat er geen andere kleding is, zijn haar is licht vanwege ondervoeding en ook gaan de kinderen niet naar school.

Steun nu een kind als Mosi
Mosi met broertje en zusje, Oeganda - SOS Kinderdorpen

Opa Nuru doet z’n best, maar redt het niet alleen

Het doet Nuru pijn dat hij niet goed voor zijn kleinkinderen kan zorgen. Dat hij hen vaak alleen moet laten om op het land te schoffelen, maar het kan niet anders. Dit is de enige manier om aan een beetje eten te komen. Door de gevolgen van de coronapandemie is er bijna geen werk en de hoge leeftijd van Nuru helpt ook niet.

Opa met zijn kleinkinderen, Oeganda - SOS Kinderdorpen

Familieversterking voor Mosi en zijn familie

Omdat opa niet in staat is om goed voor zijn kleinkinderen te zorgen, wordt de familie opgenomen in ons familieversterkend programma. Dit betekent dat de familie voedselhulp krijgt. Verder zijn onze lokale collega’s op zoek naar familieleden die de zorg voor de kinderen op zich kunnen nemen. Als er niemand wordt gevonden, krijgen zij een plek in een SOS kinderdorp. Ook dan zorgen we dat de kinderen contact houden met hun opa en blijven we hen ondersteunen.

SOS Kinderdorpen ziet de vraag naar familiegerichte zorg enorm toenemen. Vooral in kwetsbare gebieden. De grote armoede die wordt veroorzaakt door de pandemie zorgt ervoor dat families uit elkaar vallen. Dit moeten we voorkomen. Kinderen verdienen een veilig en warm thuis.

Met jouw steun doen we wat we kunnen om kwetsbare families zoals die van Nuru te ondersteunen en zorgen we ervoor dat kinderen als Mosi veilig en liefdevol kunnen opgroeien.

Help jij mee?
Opa Nuru met kinderen in zijn huisje, OEganda - SOS Kinderdorpen

Help een kind als Mosi

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.