Donna maakt zich zorgen

Donna maakt zich zorgen om haar zieke vader en om haar toekomst. “Als ik ’s ochtends zie dat papa pijn heeft, vind ik het moeilijk om me te concentreren op school. Nu papa niet meer kan werken, kunnen we het schoolgeld niet meer betalen. Heel af en toe krijg ik wat geld van mama voor een extra snack. Dat geld stop ik in mijn spaarpot en geef ik na de vakantie aan mijn leraar. Ik hoop dat ik dan op school mag blijven.”

Steun nu een kind als Donna
De hele familie van Donna

Donna’s familie redt het niet alleen

Donna is een van de vijf kinderen van Daniel (42) en Jackline (32). Het gezin heeft het zwaar. Daniel heeft epilepsie waardoor hij geen werk en inkomsten heeft. Zij vrouw verkoopt githeri – een Keniaans gerecht van mais en bonen –  vanuit hun verkoophutje langs de kant van de weg. Van de opbrengst kan de familie nauwelijks leven.

Help nu families als die van Donna
Donna met haar vader

Familieversterking voor Donna en haar familie

Daniel en Jackline hebben sinds kort contact met Sarah van SOS Kinderdorpen. Daniel: “We hopen dat SOS ons naast de voedselhulp kan helpen met het schoolgeld voor de kinderen en met het uitbreiden van onze githeri-business, zodat we er meer mee kunnen verdienen. We willen weer in staat zijn zelf voor onze kinderen te zorgen.”

SOS Kinderdorpen ziet de vraag naar familiegerichte hulp helaas nog steeds toenemen. Vooral in kwetsbare gebieden. Met jouw steun ondersteunen we kwetsbare families zoals die van Daniel en Jackline en zorgen we ervoor dat kinderen als Donna veilig opgroeien en naar school gaan.

Met een kerstgift geef jij kinderen als Donna een sterke familie en een toekomst.

Help jij mee?
Daniel, Donna en Jacklyn in gesprek met Sarah

Geef kinderen als Donna een goede start in 2022

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.