‘Infecties hadden hun spieren aangetast’

Dito, Sam en Ana uit Mozambique waren nog maar vijf, vier en drie jaar oud toen hun ouders overleden. De kinderen kwamen terecht bij hun oom die in zijn eentje de zorg voor de drie kleine kinderen niet aankon. Na een lange tijd van verwaarlozing en ondervoeding werden de zusjes geplaatst in het SOS kinderdorp. SOS moeder Elias wordt nog steeds verdrietig als zij terugdenkt aan die tijd: “De meisjes zaten onder de vlooien en alle infecties hadden hun spieren ernstig aangetast. Hun broertje was toen nog spoorloos.”

Broer Dito leefde vier maanden alleen op straat voordat de maatschappelijk werkers hem opspoorden in de stad en hem konden herenigen met zijn zussen in de familie van moeder Elias. Dito: “Wat was ik blij om mijn zusjes weer te zien! Dat voelde als thuiskomen.”

Help kinderen als Dito, Sam en Ana
Ana, Dito en Sam uit Mozambique - SOS Kinderdorpen

Geef kinderen als Dito, Sam en Ana een veilig thuis

Steeds meer kinderen worden, net als Dito, Sam en Ana destijds, verwaarloosd of in de steek gelaten. Of zij komen als hun ouders overlijden alleen op straat terecht. Jij kan ervoor zorgen dat steeds meer kinderen opgroeien in een liefdevolle familie in een veilige omgeving.

Via onze familieversterkende programma’s doen wij er alles aan kwetsbare families te ondersteunen om te voorkomen dat kinderen worden verwaarloosd of er alleen voor komen te staan. Als er geen familie is die de kinderen goed kan verzorgen, vangen wij hen op in een kinderdorp.

Geef kinderen een veilig thuis
Dito aan het voetballen in kinderdorp in Mozambique - SOS Kinderdorpen

Help kinderen als Dito, Sam en Ana

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.