Vragen over een kinderdorp sponsoren

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over het sponsoren van een kinderdorp:

Hoe kan ik sponsor worden van een kinderdorp?

Vanaf €30 per maand ben je sponsor. Aanmelden kan door te bellen naar ons serviceteam via 020-303 2500 of door te mailen naar info@soskinderdorpen.nl. Geef hierbij aan dat je een kinderdorp wilt sponsoren, dan regelt ons serviceteam dit graag voor je.

Waarom zoeken jullie dorpsponsoren?

We ondersteunen kinderen in hun eigen familie of nemen ze op in een SOS familie als ze niet bij hun eigen familie kunnen opgroeien, zodat ze verzekerd zijn van aandacht, voeding, scholing en liefde. Met jouw bijdrage steun je niet alleen de kinderen in het kinderdorp maar ook de kwetsbare families uit de directe omgeving van het kinderdorp.

Wat gebeurt er met mijn bijdrage als ik een kinderdorp sponsor?

  • De kinderen in het SOS kinderdorp: je bijdrage helpt ons hen structureel te voorzien van alles wat ze nodig hebben om veilig en liefdevol te kunnen opgroeien. Denk aan dagelijkse behoeften als gezonde voeding, onderwijs en medische zorg, maar ook sport en spel.
  • Het SOS kinderdorp dat je steunt: met jouw steun draag je bij aan de onderhoudskosten van het kinderdorp en alle bijbehorende faciliteiten, zoals de school en het medische en sociaal centrum.
  • De gemeenschap: je helpt kwetsbare families uit de directe omgeving van het kinderdorp dat je steunt. Zo zorg je ervoor dat nog meer kinderen kunnen opgroeien in een veilige buurt en voorkomen we samen dat er nog meer kinderen alleen voor komen te staan.

Van iedere euro die je doneert, gaat ongeveer 80% naar het kinderdorp. Dit percentage kan fluctueren: het ene jaar valt het hoger uit dan het andere jaar. Dit heeft met meerdere factoren te maken zoals: de ontwikkeling in onze inkomsten, de ontwikkeling van de kosten van onze programma’s en de omvang van de bestedingen aan nieuwe programma’s. De 20% die niet naar het dorp gaat wordt besteed aan overhead en het werven van fondsen, voor het realiseren van meer inkomsten waardoor we meer kinderen kunnen helpen.

Hoe word ik op de hoogte gehouden over mijn SOS kinderdorp?

Twee keer per jaar ontvang je post vanuit het kinderdorp. Hierdoor weet je precies waar jouw bijdrage aan is besteed en blijf je op de hoogte van het reilen en zeilen in het dorp. Daarnaast kun je ons volgen via soskinderdorpen.nl, Instagram, Facebook, Youtube, X en onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief.

Tot welke leeftijd blijven kinderen in een kinderdorp wonen?

Er is geen specifieke leeftijdsgrens. Gewoonlijk blijven kinderen in het SOS kinderdorp tot ze in staat zijn om voor zichzelf te zorgen of veilig terug kunnen naar hun familie.

Hoe kan ik mijn donateurschap opzeggen?

Bel naar ons serviceteam via 020-303 2500 en we maken het in orde voor je. We kunnen het donateurschap per direct stopzetten. Je kunt jouw donateurschap ook wijzigen.

Hoe weet ik zeker dat mijn gift goed terechtkomt?

SOS Kinderdorpen voldoet aan de eisen van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) voor verantwoorde fondsenwerving.

Zijn mijn giften fiscaal aftrekbaar?

Ja, je bijdrage is volledig aftrekbaar van de belasting als je een schenkingsovereenkomst laat opmaken. Dat kun je eenvoudig en zonder tussenkomst van een notaris regelen.

Meer weten? Bel met Heleen Eijking (020 – 30 32 500) of mail naar info@soskinderdorpen.nl.

Kan ik samen met iemand een kinderdorp sponsoren?

Ja, je kunt samen met anderen een kinderdorp sponsoren. Eén persoon is dan onze contactpersoon en hij of zij ontvangt alle correspondentie.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.