Traumaverwerking Haiti

Door de zware aardbeving in 2010 raakten grote delen van Haïti verwoest en kwamen 200.000 mensen om. De ramp, het verlies en de moeizame tijd daarna waren traumatisch voor kinderen. Ze waren hun huis kwijt, vaak ook een of beide ouders en moesten overleven in een onveilige en verwoeste omgeving.

Yolanda van de Broek werkte als psychosociaal hulpverleenster in SOS kinderdorp Santo, vlakbij de hoofdstad Port-au-Prince. Dagelijks bood zij hulpverlening aan getroffen kinderen en deelde ze haar kennis met de lokale SOS medewerkers, zodat zij ook de nodige psychosociale hulp konden verlenen. Yolanda: “Het was heftig om te zien dat er overal door de hele stad tentenkampen waren die meer op sloppenwijken leken.... Kinderen die tussen het ongelooflijke vuil en puin hun weg probeerden te vinden.”

Door middel van speltherapie, kinderactiviteiten en zorgvuldige begeleiding konden de medewerkers te midden van alle onrust enige rust en stabiliteit aan de kinderen bieden.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Traumaverwerking pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Psychosociale hulp / Traumaverwerking mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */