School, méér dan een plek om te leren

De onderwijssituatie in Tsjaad is zeer schrijnend door -een combinatie van- armoede, analfabetisme en een te kort aan goede leraren en scholen. 36% van de kinderen gaat niet naar school, slechts 49% maakt de basisschool af. Het waarborgen van kwalitatief goed onderwijs is voor SOS Kinderdorpen dan ook van groot belang.

onderwijs-tsjaad.jpg

Dankzij bijdragen in 2015 van onze donateurs, partners en netwerken kon de SOS Hermann Gmeiner school, gevestigd in hoofdstad N’Djamena, meerdere computers en twee airconditioners kopen. De bibliotheek werd aangevuld met (leer) boeken en het sanitair werd opgeknapt.

Djimotombaye Djimasdongarte, leraar op de school vertelt: “De betere werkcondities zorgen ervoor dat wij als leraren rustig en efficiënt ons werk kunnen doen. Daar ben ik heel blij mee. De blijvende steun van SOS Kinderdorpen is van enorme waarde voor de school.”

In 2015 kregen 243 kinderen les op de Hermann Gmeiner school, waarvan er 51 uit SOS families, 30 uit het SOS familieversterkende programma en 162 uit de omliggende gemeenschap kwamen. Ze hebben op de school niet alleen een plek om te leren, maar ook een plek waar ze veilig zijn, kunnen spelen met vriendjes en met trots kunnen werken aan hun toekomst.

Leerlingen die presteren Meisje schrijft op schoolbord op school in Tsjaad
Toen Idriss op school kwam, waren zijn prestaties niet zo goed. Hij had moeite zich te concentreren tijdens de lessen. Inmiddels zijn we twee jaar verder en zit Idriss in zijn derde jaar. Hij heeft zichzelf bewezen als een jongen die veel in zijn mars heeft. Hij zet zich in voor zijn studie, is geïnteresseerd, rustig, zeker van zichzelf en daarnaast een attente jongen voor zijn omgeving.

Morine zit in de vierde en heeft een grote passie voor literatuur en is dan ook vaak in de bibliotheek te vinden. “Lezen en ook schrijven doe ik het liefste.” Sinds haar toelating op de SOS school behoort ze steevast tot de beste vijf leerlingen in haar klas.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Tsjaad - School, méér dan een plek om te leren pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onderwijs / Tsjaad - School, méér dan een plek om te leren mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */