Scholenproject Guinee Bissau, fase 2

kinderen in de klas in Guinee Bissau - SOS Kinderdorpen
Foto: Roel Brugler
 

Onderwijs is voor de meeste kinderen in het straatarme Guinee-Bissau niet een vanzelfsprekendheid. In één van de meest arme provincies van dit land, Canchungo is door SOS Kinderdorpen een speciaal project in het leven geroepen om dit probleem aan te pakken. Er is intensief samengewerkt met zes basisscholen die allemaal zijn aangepakt. Er is gerenoveerd, de kwaliteit van het onderwijs is verbeterd en ook is er gewerkt aan goede voorlichting zodat de betrokkenheid van de ouders bij het leerproces is vergroot. 

Het succes van de eerste fase van het scholenprogramma in Canchungo smaakt naar meer. Inmiddels is fase 2 van start gegaan.

Hier lees je meer over de eerste fase van dit scholenproject
 

Wegens succes geprolongeerd: fase 2 is een feit

De zes scholen van de eerste fase zijn inmiddels een samenwerkingsverband met zes andere scholen in de provincies Canchungo en Cacheu Caio, aangegaan. De tweede fase is in 2016 van start gegaan zodat ook deze nieuwe scholen met een veelvoud aan leerlingen van een vergelijkbaar verbetertraject mogen profiteren. 

Mamazinja wil leren!

 

Schooldirecteur Barrigal leidt je rond:Foto's: Roel Brugler

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Scholenproject Guinee Bissau fase 2 pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onderwijs / Onderwijs verbeteren / Scholenproject Guinee Bissau fase 2 mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */