Cadidja gaat naar school!

Toen Cadidja 7 jaar oud was, was ze nog nooit op school geweest. Samen met haar jongere broertje woonde ze, nadat haar mama was overleden, bij haar oma. Haar oma was al oud en Cadidja moest haar helpen met klusjes in huis.

 

Elke ochtend stond ze vroeg op om de schapen naar het bos te brengen zodat ze konden grazen, en plukte ze bladeren en kruiden voor het maken van een familiemaaltijd. Hierdoor kon ze niet naar school. Een vriend van haar vader nam contact op met SOS Kinderdorpen, omdat hij vond dat het meisje een kans op meer verdiende. Cadidja en haar broertje werden opgenomen in het kinderdorp in Guinee-Bissau. In het begin vond ze dat heel moeilijk. Zo kon zij haar SOS moeder en broertjes en zusjes moeilijk verstaan, omdat ze alleen een dialect sprak. 

Maar er ging ook een wereld voor haar open: ze zat voor het eerst in een auto, hoefde niet elke dag bang te zijn of ze voldoende te eten had en bovenal: ze kon naar school én had tijd om te spelen met andere kinderen. Ze leerde snel en sprak binnen vier maanden Creools. Ook op school doet ze flink haar best en behaalt ze goede resultaten, ze is zelfs één van de besten uit de klas. Nog even en ze gaat naar de middelbare school.


* Cadidja is het meisje vooraan in het witte shirtje

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Cadidja gaat naar school pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onderwijs / Cadidja gaat naar school mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */