Beroepsopleiding


De SOS beroepsopleidingen bieden cursussen en stages in handel, nijverheid en verschillende service bedrijfstakken. Afgestemd op de lokale en regionale mogelijkheden op de banenmarkt. Denk daarbij aan banen als automonteur, tapijtmaker, loodgieter, elektrotechniek, landbouw, informatie technologie, commercie en economie.

Jongeren uit de SOS kinderdorpen en sociaal beperkte jongeren uit de gemeenschappen krijgen de mogelijkheid om beroepsvaardigheden te ontwikkelen, die ze verder kunnen helpen in hun leven. Vaak werken de opleidingen samen met lokale bedrijven of partners, doen ze onderzoek naar de banenmarkt en geven ze carrière advies. Internationale partners bieden in sommige landen informele opleidingen aan, waarbij medewerkers van het bedrijf als mentor van jongeren uit de SOS Kinderdorpen en het familieversterkend programma verschillende activiteiten voor carrièreontwikkeling organiseren – met concrete resultaten voor de deelnemers.

Erkend diploma
De SOS beroepsopleidingen volgen eenzelfde curriculum en bieden dezelfde praktijkervaringen als andere beroepsopleidingen in het land. De studenten ontvangen bij voldoende een (door de staat erkend) diploma of een certificaat.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Beroepsopleiding pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onderwijs / Beroepsopleiding mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */