Het verhaal van

een elfjarige kindvluchteling

“Mijn droom is om met het vliegtuig naar Zweden te gaan.”


Fotograaf: Bjorn-Owe Holmberg

Deze elfjarige jongen uit Syrië woont samen met zijn moeder, broers en zussen in een vluchtelingenkamp in Libanon. Zijn vader is vermoord. 

In het vluchtelingenkamp moet hij elke dag werken om samen met zijn familie rond te kunnen komen. Hij doorzoekt het vuilnis om verkoopbare spullen te vinden.

Hij vindt school leuk en leert daar Engels. Later als hij groot is, wil hij leraar worden zodat hij andere kinderen les kan geven. Maar zijn echte droom is om met het vliegtuig naar Zweden te gaan. Hij weet niets over Zweden, behalve dat het een mooi land moet zijn en dat er alles is wat je nodig hebt.

"Zijn oog was normaal, totdat er in de buurt een bom viel. Als gevolg van de klap werken zijn oogspieren niet meer. Hij moet binnen vier jaar behandeld worden anders zal hij zijn oog verliezen. Daarom willen we naar het buitenland, zodat hij de operatie kan krijgen voordat het te laat is” vertelt zijn moeder. 

Help gevluchte kinderen nu

Tienduizenden kinderen zijn al maanden te voet onderweg. Soms zelfs helemaal alleen, zonder ouders. Een traumatische reis, met een onzekere bestemming. Kinderen lijden zichtbaar door alle ellende, uitputting en angst.

Deze kinderen hebben de veiligheid van een familie nodig. 
Help kindvluchtelingen nu!

GEEF OM DEZE KINDEREN. JOUW GIFT BETEKENT:

  • Veilige opvang in kindvriendelijke centra;

  • Tenten, dekens en toiletspullen;

  • Voedsel, kleding en luiers en babymelk;

  • Familiehereniging voor alleenreizende kinderen;

  • Medische hulp;
  • Psychosociale hulp.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Het verhaal van pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Noodhulp / Vluchtelingencrisis / Het verhaal van mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */