Skip to main content

Noodhulp Syrië

De Syrische burgeroorlog begon in 2010 en er lijkt geen eind aan te komen. Dit alles verwoestende conflict raakt miljoenen onschuldige kinderen en verwoest families. Tienduizenden kinderen zijn hun ouders verloren of kwijtgeraakt, miljoenen moeten op de vlucht overleven en zijn zwaar getraumatiseerd. SOS Kinderdorpen heeft noodhulpprogramma’s in Damascus, Aleppo en Tartous, waarbij de zorg voor het kind centraal staat. Help de getroffen kinderen en families direct. 

SOS medewerker Ahmed met kinderen in Syrië - noodhulpprogramma SOS Kinderdorpen


Noodhulpprogramma in Syrië

Mede dankzij onze donateurs konden we na de start van de oorlog gelijk noodhulp bieden aan kinderen en families in nood. Inmiddels maken onze collega's in Syrië overuren en helpen we tienduizenden mensen:

  • In onze kindvriendelijke ruimtes, tijdelijke zorgcentra en de kinderdorpen;
  • Door medische-, psychosociale- en educatieve steun;
  • Humanitaire hulp waaronder het uitdelen van voedsel, water, dekens et cetera; 
  • En door actief in te zetten op familiehereniging.

We werken hierbij samen met lokale en internationale partners.

Lees meer over de resultaten van ons noodhulpprogramma in Syrië. En bekijk de video's en foto's/
 

Noodkreet uit Syrië

Iedere dag verwoest de oorlog er levens en families. Talloze kinderen zijn hun families verloren in het geweld. Zij moeten alleen zien te overleven. Op straat, in tenten en lege gebouwen. “Je ziet de angst in de ogen van de kinderen,” vertelt een SOS medewerker ter plaatse. “Zij worstelen om te overleven en hebben dringend hulp nodig in de vorm van water, voedsel en medische zorg.”

SOS is en blijft actief in Syrië

SOS Kinderdorpen is sinds 1975 actief in Syrië. Door de ligging van het kinderdorp in Aleppo -middenin de vuurlinie- zijn de kinderen en moeders geëvacueerd. Ze bevinden zich ongedeerd en veilig in het SOS kinderdorp in Damascus. We blijven ondersteuning bieden aan de kinderen en moeders in het kinderdorp, maar ook aan de vele ontheemde families en kinderen.

Help getroffen kinderen en families in Syrië. Geef aan het noodfonds zodat we altijd kunnen blijven helpen in de gebieden waar dit heel hard nodig is.

Ja, ik help kinderen in Syrië 

Lees meer:

Hoe lang duurt de burgeroorlog in Syrië al?

In maart dit jaar ging het achtste jaar van de burgeroorlog in Syrië in. De afgelopen jaren zijn meer dan 500.000 mensen omgekomen en miljoenen mensen in en buiten Syrië zijn ontheemd. Bijna 12 miljoen Syriërs moesten huis en haard verlaten. 5,5 miljoen mensen zijn gevlucht naar andere landen en ruim 6 miljoen mensen zijn ontheemd binnen Syrië, waaronder heel veel kinderen.

Hoe lang werkt SOS Kinderdorpen al in Syrië?

SOS Kinderdorpen is sinds 1981 actief in Syrië. Er zijn twee SOS kinderdorpen, één sinds 1981 in de hoofdstad Damascus en één sinds 1998 in Aleppo, nabij de Turkse grens. In 2013 was het te onveilig in het SOS kinderdorp Aleppo en zijn de SOS kinderen en moeders geëvacueerd naar het SOS kinderdorp Damascus. Door het aanhoudende geweld is sinds de evacuatie het SOS kinderdorp Aleppo onveilig verklaard en gesloten.

In welke regio’s in Syrië werkt SOS Kinderdorpen?

SOS Kinderdorpen werkt op drie locaties

  • Aleppo
  • Tartous
  • Damascus