Skip to main content

NOODHULP SYRIË

Al zeven jaar eist de Syrische burgeroorlog een verschrikkelijke tol. Complete families zijn overleden, kinderen en volwassenen zijn ernstig gewond geraakt en miljoenen mensen zijn uit hun huizen verdreven. Er is een gebrek aan alles en kinderen en families lopen continu gevaar. Help de getroffen kinderen en families direct.
 

De medewerkers van SOS Kinderdorpen in Syrië maken overuren om zoveel mogelijk kinderen en families te helpen met dagopvang van kinderen in diverse SOS kindvriendelijke centra, opvang in SOS Child Care Centra en het uitdelen van voedsel (inclusief energierijk voedsel voor ondervoede kinderen), water, noodpakketten, dekens en hygiënekits.


Noodkreet uit Aleppo

Iedere dag verwoest de oorlog er levens en families. Talloze kinderen zijn hun families verloren in het geweld. Zij moeten alleen zien te overleven. Op straat, in tenten en lege gebouwen. “Je ziet de angst in de ogen van de kinderen,” vertelt een SOS medewerker ter plaatse. “Zij worstelen om te overleven en hebben dringend hulp nodig in de vorm van water, voedsel en medische zorg.”


Onze noodhulp in Syrië in 2016

 

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png
“Je kunt in de oorlog beter gedood worden door een kogel of raket, dan dat je stad wordt belegerd. Want dan sterf je langzaam van de honger. Het laat je zelfs wensen dat je dood was. Het allerergste is moeten toekijken hoe je kinderen voor je ogen doodgaan van de honger. Terwijl je helemaal niets voor ze kunt doen.” - Syrische moeder in de stad Madaya.
stippellijn-grijs-horizontaal_1.png

Help getroffen kinderen en families in Syrië. Geef aan het noodfonds zodat we altijd kunnen blijven helpen in de gebieden waar dit heel hard nodig is.

Ja, ik help nu

SOS is en blijft actief in Syrië

SOS Kinderdorpen is sinds 1980 actief in Syrië. Door de ligging van het kinderdorp in Aleppo -middenin de vuurlinie- zijn de kinderen en moeders geëvacueerd. Ze bevinden zich ongedeerd en veilig in het SOS kinderdorp in Damascus.

We blijven ondersteuning bieden aan de kinderen en moeders in het kinderdorp, maar ook aan de vele ontheemde families en kinderen.