Kinderen in actie
voor Syrië

Toen na maanden van slecht nieuws uit Syrië de situatie voor kinderen slechter en slechter werd, besloten kinderen en leraren van De Kleine Planeet school in Deventer in actie te komen. Ze organiseerden een sponsorloop en liepen maar liefst 1500 euro bij elkaar. De 9-jarige Emma was één van de kinderen die meeliepen: “Ik wil dat de kinderen in Syrië vrij zijn”. Lees hieronder Emma's verhaal.

Hoe kwam de actie op je school tot stand? 
“Onze juffen en meesters hadden bedacht om een sponsorloop te doen voor een goed doel. Voor kinderen in een ander land die het moeilijk hadden. We kozen met z´n allen voor Syrië.” 

Wat krijg je mee van de oorlog in Syrië en wat vind je ervan?
“Wel een beetje. Via het nieuws en op school hebben we het er ook wel eens over. Ik vind het naar dat kinderen daar geen huizen hebben en niet te eten hebben. En dat ze niets kunnen doen. Want ze kunnen ook niet naar school. En school is eigenlijk heel leuk want daar kun je spelen en met je vriendinnen zijn. En dat missen zij nu.”

Hoe hebben jullie de sponsorloop georganiseerd?
“Voor onze school is een groot grasveldje, daar hebben we met de juffen en meesters een soort renbaan op gemaakt met linten en pionnen. En we kregen allemaal een eigen papiertje waar we zelf op in konden vullen wie ons wilde sponsoren en voor hoeveel rondjes. Met dat papiertje ben ik bij mensen langs gegaan en heb ik gevraagd of ze mee deden. Ik had iets van 20 mensen die mij sponsorden. Later mocht ik het geld dat ze beloofd hadden ophalen. Dat was leuk, want ze zeiden allemaal dat ze trots waren en dat ik het supergoed gedaan had.” 

Wie deden er allemaal aan de sponsorloop mee?
“Alle kinderen uit alle klassen. Ook de kleinere kinderen en de oudsten. Langs de baan konden onze ouders en leraren zitten om naar ons te kijken. Iedereen klapte voor ons!”  

Wat vonden jij en je klasgenootjes ervan om in actie te komen?
“Leuk. We deden het echt met z’n allen en het was ook gezellig. Aan het eind hebben we een cheque gemaakt, een soort grote tekening met heel groot het bedrag erop. En die mochten we geven aan iemand van SOS Kinderdorpen. Dat was leuk want hij kwam vertellen over de SOS kinderen en hoe het in Syrië gaat nu. We zaten met z’n allen in de grote zaal op school en iedereen was blij en trots.” 

Wat vond je het leukste van de actie?
“Ik vond het zo leuk om de kinderen daar te kunnen helpen. Om iets te kunnen doen. Want ik vind het niet leuk dat de kinderen in Syrië niets kunnen doen nu. Zo kan ik een beetje helpen.”

Wat wens je de kinderen in Syrië toe?
Hier moet Emma wel even over nadenken. Maar dan zegt ze resoluut: “Vrijheid. Ik zou willen dat ze allemaal vrij mogen zijn.” De kinderen uit de klas van Emma hebben hun wensen voor de kinderen in Syrië allemaal op een briefje gezet. 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Kinderen in actie voor Syrië pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Noodhulp Syrië / Kinderen in actie voor Syrië mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */