Een dag uit het leven van Ahmad

Teamleider van het SOS noodhulpprogramma in Syrië

Ahmad (32) was docent Engels toen de oorlog in Syrië begon. Hij zag steeds meer kinderen naar zijn dorp Qadsaya  komen die hun ouders en familie waren kwijtgeraakt door de oorlog. Hij wilde het verschil maken voor deze kwetsbare kinderen en ging voor SOS werken. 

“Elke dag neem ik de bus naar ons kantoor in SOS kinderdorp Qadsaya Village (nabij Damascus – red.). Met mij reizen andere SOS medewerkers, kinderen en jeugd. Ik noem het ‘de bus van liefde’. We kletsen, vertellen verhalen. We lachen. Het geeft mij een dagelijkse dosis optimisme, die ervoor zorgt dat ik na een dag vol uitdagingen positief kan blijven.”

'Ik werd beschuldigd'
“Als teamleider voor het noodhulpprogramma van het ‘Rural Damascus’ team is elke dag een uitdaging. De meeste gebieden die ik bezoek worden gecontroleerd door rebellen. Om hulpgoederen te kunnen leveren aan de mensen in deze gebieden, moet ik met alle strijdende partijen coördineren om problemen te voorkomen. Bij het uitdelen van schooltassen  in Al-Mouadamia ging het toch mis. Ik nam, als altijd, foto’s tijdens de reis. De rebellen beschuldigden me echter dat ik foto’s maakte van militaire punten om die aan het Syrische leger te geven.  Dankzij mijn ervaring en training van SOS wist ik hoe te handelen en kon ik met mijn team veilig terugkeren.”

Lachende gezichten
“Kwetsbare families vragen vooral om voedselpakketten, kleding en medicijnen. Veel kinderen zijn ondervoed en hebben speciale babyvoeding, melk en vitamines nodig. Als ik deze spullen bij ze kan leveren, word ik zielsgelukkig van de lach die ik op hun gezicht zie verschijnen. Hoe blij kinderen worden van een rugtas met schoolspulletjes. Ze kunnen hun situatie voor even vergeten en lachen om de kleine dingen. Ik ben blij en trots dat ik de kinderen die lach kan geven.”

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Een dag uit het leven van Ahmad pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Noodhulp Syrië / Een dag uit het leven van Ahmad mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */