Skip to main content

Kinderdorp Damascus

Syrië, Azië

Door het aantal kinderen in nood in Syrië en de beperkte capaciteit van het SOS kinderdorp Qodsaya in Damascus, is de noodzaak om ons structurele werk uit te breiden zeer hoog. SOS Kinderdorpen in Syrië heeft daarom alles in werking gezet om een tweede kinderdorp in de buurt van Damascus te openen. In oktober 2017 zijn de eerste kinderen in het kinderdorp verwelkomd.

Over het kinderdorp 

  • Voormalig vakantiecomplex gerenoveerd
  • 10 appartementen (80-100 kinderen)
  • Eerste kinderen wonen in het kinderdorp (oktober 2017)

sos-familie-sos-kinderdorp-damascus-syrie.jpg

"Dankzij extra bijdragen van onze donateurs is het kinderdorp in Damascus gereed. Deze donateurs zorgen ervoor dat 80 tot 100 kinderen in Syrië die er alleen voor staan, het allerbelangrijkste krijgen wat zij nodig hebben: een familie. Liefde en aandacht van een SOS moeder en broertjes en zusjes om mee te spelen, te huilen en te lachen."

Margot Ende – van den Broek algemeen directeur

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png

SOS kinderdorp gerenoveerd dankzij Nederlandse donaties

De huidige appartementen in het voormalige vakantiecomplex zijn verbouwd en aangepast zodat ze geschikt zijn voor de SOS families. In ieder appartement gaat een moeder met 8-10 kinderen wonen. De muren zijn bijvoorbeeld doorgebroken, nieuwe kamers gecreëerd en de elektra en sanitair verplaatst. Op de 1e en 2e etage zijn tien SOS familieappartementen. De bestaande ruimtes op de begane grond zijn voor andere doeleinden ingericht. Zo wordt de squashruimte gebruikt voor psychosociale activiteiten, de conferentieruimte voor voorlichting en onderwijs en de receptie voor de administratie en beveiliging.

Een nieuwe start

In het nieuwe kinderdorp Damascus leeft hoop: 80 kinderen krijgen er een veilig thuis in een SOS familie. Zoals voor Yasin die met een grijns van oor tot oor zijn nieuwe slaapkamer inspecteert. Bekijk hier hoe de kinderen hun eerste dag in het kinderdorp hebben beleefd.

Stippellijn SOS Kinderdorpen