Voormalig SOS kind Marcelo Ferreira

"Mijn moeder is apetrots op mij!" - Marcello


“Marcelo, gaan we verstoppertje spelen?”, “Marcelo, gaan we touwtje springen?” In een lange sliert lopen de kinderen achter hem aan. Iedereen is dol op hem. Marcelo Ferreira Nunes is 33 jaar en groeide op in Poá, Brazilië.

Tegenwoordig werkt hij als dj in clubs en op bruiloften in Poá. En als er een feest in zijn oude thuis is, komt hij altijd als vrijwilliger platen draaien. Marcelo noemt zijn jeugd in het kinderdorp één van de mooiste tijden uit zijn leven. Hij herinnert zich het pleintje waar hij de eerste liedjes opnam van de radio. “Mijn moeder, Cida, had een radiocassetterecorder die ik mocht gebruiken, als ik zelf de batterijen maar kocht. Wat ik allemaal niet opnam als klein jongetje! En nu ben ik professioneel dj. Het is geen vetpot, maar ik red mezelf. Mijn moeder is apetrots op mij dat ik m’n droom wist te  verwezenlijken en nu mijn eigen brood verdien.”

Marcelo kwam als baby bij SOS moeder Cida wonen, samen met zijn biologische zusje Andreia. Hun vader kon na een ernstig auto-ongeluk niet meer voor de kinderen zorgen. Hun moeder was overleden aan hartproblemen. “Cida is altijd mijn enige echte moeder geweest. Het kinderdorp is mijn thuis.” Veel kinderen houden contact met hun SOS familie nadat ze op zichzelf zijn gaan wonen. Banden die de kinderen in het kinderdorp leggen, zijn hecht en blijven vaak een leven lang bestaan. Ook Marcelo ziet zijn SOS moeder nog regelmatig. “Ze is zeventig en al lang met pensioen. Onlangs was ik bij haar, nadat ze een hersenbloeding kreeg. Twee zusjes van mij waren er ook. Gelukkig is ze weer aardig hersteld.”

Met kerst draait Marcelo muziek in het kinderdorp als de kinderen hun kerstcadeautjes kregen. “Als kind vond ik dat altijd één van de mooiste momenten van het jaar. Als ik dan nu al die vrolijke gezichtjes zie, geniet ik daar enorm van.”

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Voormalig SOS kind Marcelo Ferreira pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Succesverhalen / Voormalig SOS kind Marcelo Ferreira mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */