Voormalig SOS kind Bidyanath Bhurtel

"Ik had mensen om me heen die er voor me waren." - Bidyanath


Voormalig SOS kind Bidyanath Bhurtel (43 jaar) was 4 jaar toen hij in SOS kinderdorp Kathmandu kwam. Na de dood van zijn vader, kon zijn moeder niet meer voor hem zorgen. “De overgang naar het kinderdorp was niet zwaar, tenminste zo kan ik het me niet herinneren. Ik ervoer vooral de veiligheid van een huis, eten, een bed en vriendjes om mee te spelen. Ik had mensen om me heen die er echt voor me waren en voelde me er speciaal.”

Bidyanath bleek bovengemiddeld intelligent en kreeg de kans om naar een hoog aangeschreven school te gaan. Alles ging goed tot dat allesbepalende eindexamen. “Na al die jaren op deze school waren de verwachtingen over mijn toekomst hooggespannen. Ik slaagde wel, maar met hakken over de sloot, waardoor ik niet in aanmerking kwam voor de vervolgstudie van mijn keuze. Ik nam toen mijn schoolwerk niet altijd even serieus. Later zag ik pas hoe bepalend een opleiding is voor je verdere leven.”

Gelukkig is het helemaal goed gekomen met Bidyanath. Een gezond ogende, vriendelijke en gedreven man van 43 jaar. Hij heeft een goede baan bij ontwikkelingsorganisatie ICCO . Bidyanath is gelukkig getrouwd, en heeft 2 kinderen van 2,5 en 8 jaar oud. Ook zijn vrouw is opgegroeid in een SOS kinderdorp. Het gezin woont met zijn vieren in een flat in Kathmandu. Dit is meteen de enige zichtbare herinnering aan hun jeugd in het kinderdorp: Dat er geen grootouders bij hen in huis wonen, zoals in Nepal gebruikelijk is. Die zijn er immers niet. “De buren vinden dat wel gek. Ze vragen dan waarom ze onze ouders nooit zien. Dat leg ik dan gewoon uit.”

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Voormalig SOS kind Bidyanath Bhurtel pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Succesverhalen / Voormalig SOS kind Bidyanath Bhurtel mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */