SOS kind Daren

Kinderdorp Yamoussoukro in Ivoorkust, Afrika

"Ik ben blij dat ik een moeder heb"

Daren (7) groeide op bij zijn oma. Zijn moeder overleed na de bevalling. Naar school kon hij niet omdat zijn oma het uniform niet kon betalen, hij was al blij als hij één eenvoudige maaltijd per dag kreeg. Op 22 februari 2014 kwam hij naar ons nieuwe kinderdorp Yamoussoukro. Er ging een wereld voor hem open.

Een wereld waarin Daren weer de liefde en zorg van een moeder heeft en in een veilig huis woont. “Ik ben blij dat ik een moeder heb. Giséle is mijn moeder. Ze is heel mooi en kookt altijd lekker, en ik mag televisie kijken van haar. Het liefst sport en speel ik de hele dag, maar soms moet ik een dutje doen of mama helpen.”

In september ging hij voor het eerst in zijn leven naar school. Ondanks dat hij al zeven is, kwam hij in de jongste klas van de peuterschool terecht omdat hij op psychologisch vlak ver achterliep. Het maakt hem niet uit: hij kan naar school. Lopend, want zo dichtbij is het. “Ik vind het heel leuk. Het liefst teken ik. Later wil ik graag leraar worden.”

Ook qua gezondheid gaat het stukken beter met Daren. Moeder Giséle vertelt: “Daren had erg last van slechte adem, bloedend tandvlees en plaque op zijn tanden. Maar nu is alles door goede voeding en verzorging weer normaal. Hij laat aan wie het maar wil vol trots zijn prachtige tanden zien.”

       

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS kind Daren pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Yamoussoukro / SOS kind Daren mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */