Een kijkje in SOS familiehuis 10

Vier kinderen, waarvan drie broertjes/ zusjes, zijn in 2016 teruggekeerd naar hun biologische familie. Hereniging met de familie is en blijftin ons werk het doel, mits dit in het belang is van de kinderen. In de deze situatie zijn we er zeker van dat de vier kinderen terugkeren in een liefdevolle en veilige omgeving. In de komende periode blijven we de twee families zorgvuldig volgen en waar nodig begeleiden in ons familieversterkend programma.

familie in familiehuis kinderdorp Yammassoukro


Nieuwe familieleden
Er zijn afgelopen jaar ook vier nieuwe familieleden verwelkomd. Drie meisjes en een driejarig jongetje. Nicole: "Ze kunnen het goed met elkaar en hun nieuwe broertjes en zusjes vinden, en spelen veel samen. De meisjes zijn echte moedertjes voor hun kleine driejarige broertje. Ik ben heel trots om mijn kinderen zo te zien opgroeien, vrolijk en open. Ze doen het ook goed op school, dat vind ik erg belangrijk. Ze zijn afgelopen jaar allemaal overgegaan naar de volgende klas.”

Wennen aan hun leven in een SOS familiehuis
Natuurlijk moesten de nieuwe kinderen even wennen aan hun nieuwe onderkomen, zo vertelt moeder Nicole. “Elke avond loop ik, voordat ik naar bed ga, mijn rondje langs de kinderen. Op een avond vond ik mijn dochters Fiona en Denise op de grond en hun zusje Dina half onder haar bed. Ze waren op de grond gaan liggen, simpelweg omdat ze niet gewend waren aan een bed. Ze waren bang om te vallen. Ik heb het er veel met ze over gehad. Dat het ook belangrijk is om in bed te blijven, omdat ze onder een muskietennet moeten slapen in verband met malaria besmetting.  Ze proberen nu in bed te blijven, maar soms vind ik ze toch weer op de grond. Uiteindelijk zullen ze ook hier aan wennen.”

Uitstapjes met de familie
Afgelopen jaar heeft de familie een aantal uitstapjes gemaakt. Zo bezochten ze een familie buiten het kinderdorp. “We hebben eerst de omgeving verkend en daarna hebben mijn kinderen gezellig met de andere kinderen gespeeld. Wat ik heel mooi vond om te zien, was dat mijn dochter Gisele (9) één van de meisjes ging helpen met de was. Ze was bezig in de tuin en ging haar uit zichzelf helpen. Elkaar helpen is belangrijk in mijn opvoeding. Het was daarom bijzonder om te zien dat ze dat ook buitenshuis toepassen.”

“Het leukste uitstapje dit jaar vonden de kinderen ons bezoek aan een theatergezelschap, waarbij de acteurs de balafon bespeelden (de balafon is vergelijkbaar met een Marimba percussie instrument - red.). De kinderen hebben geleerd om het instrument te bespelen en mochten muziek maken die ze allemaal mooi vonden. Ze hebben het er nu nog over!” Ook voor 2017 staan er weer leuke uitstapjes op het programma, zoals een bezoek aan een zwembad. De kinderen zijn dol op zwemmen.”

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS familiehuis 10 pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Yamoussoukro / SOS familiehuis 10 mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */