"Ik ben zo blij dat ik hier woon"

Safiya_SOSmoederDenise.JPGSafiya groeide de eerste jaren van haar leven op in oorlogsgebied. Ze was bang, onzeker, verschool zich. Sinds april 2014 woont ze in het nieuwe SOS kinderdorp Yamoussoukro in Ivoorkust. “Ik houd van mijn moeder Denise en mijn broers en zussen. Ik ben zo blij dat ik bij ze woon. De huizen in ons kinderdorp zijn heel mooi.”

Frans is de voertaal in het kinderdorp, maar veel kinderen spreken een lokaal dialect. Communicatie gaat in het begin met handen en voeten. “Ik vind het moeilijk om Frans te leren spreken, maar ik doe erg mijn best. Op school en thuis met mijn moeder. Ik hoop dat ik het snel leer.”

“Ik vind het leuk om naar school te gaan”, vertelt Safiya. “Ik loop er zo naar toe. Tekenen, zingen en dansen vind ik het leukst om te doen. Later wil ik graag meedoen aan de Miss Ivoorkust verkiezingen, ik ben al aan het oefenen met lopen en staan. En ik wil graag in een winkel werken. Ik houd ook heel veel van sporten, estafette rennen is mijn favoriet.”

“Ik weet dat mensen ons sponsoren. Ik heb ook al een sponsor, daar ben ik blij mee. Misschien krijg ik wel post of een cadeautje. Zelf heb ik nog geen tekening voor mijn sponsor gemaakt, ik weet het pas net, maar ik wil het wel gaan doen.”

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Safiya_dec2014 pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Yamoussoukro / Safiya_dec2014 mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */