Het fundament van mijn SOS moederschap

“Ik heb nu zeven kinderen en het gaat goed met ze”, vertelt moeder Thérèse. “Ze zijn gezond, doen het echt goed op school. Dat ontroert me.  Ze hebben de Franse taal onder de knie gekregen. Ze zetten zich in, willen graag leren.”

“Als moeder vind ik het ook belangrijk om mijn kinderen morele waarden mee te geven. Dat ze respect hebben voor elkaar,  de andere SOS moeders en hun families, en de medewerkers in het dorp. Dat ze zich gedragen en gehoorzaam zijn. Het belangrijkst: geduld, liefde, tolerantie en luisteren naar elkaar.”

“Nog altijd doe ik elke avond een rondje langs de bedden. Dat is het fundament van mijn moederschap. Het is zo fijn om ze in stilte nog even vast te houden, ze toe te stoppen of mee te lopen met degenen die nog even naar de wc moeten."

Mike is één van de zonen van moeder Thérèse en was zwaar ondervoed toen hij als vijfjarige in het kinderdorp kwam. Met hulp van een voedingsdeskundige en de dokter is zijn situatie verbeterd: “Met Mike gaat het goed. Hij is fysiek enorm gegroeid. Hij heeft nu een lengte die hoort bij zijn leeftijd. Hij is heel vrolijk en voelt zich niet langer onbegrepen, omdat hij zich nu goed kan uiten.”

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= MoederTherese_okt2015 pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Yamoussoukro / MoederTherese_okt2015 mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */