"Elke nacht ga ik bij mijn kinderen kijken"

mama_therese_familie-252px.jpg“Ik ben enig kind, mijn kinderen zijn de broers en zussen die ik nooit heb gehad”, vertelt moeder Thérèse. “Het liefst ben ik de hele dag bij ze. Ik vind het heerlijk als ze over hun dag vertellen, over de kleine ruzietjes onderling. Elke nacht word ik wakker en ga ik even bij ze kijken, zodat ik zeker weet dat ze lekker slapen.”

Moeder Thérèse is blij dat ze op deze manier in het leven van haar kinderen kan zijn. Ervoor kan zorgen dat ze opgroeien tot zelfstandige volwassen, die een opleiding hebben gehad, gezond zijn en wat kunnen betekenen voor hun gemeenschap.

“Ze willen ook graag leren. Soms vinden ze het spannend om dat te zeggen, om te vragen of ik kan laten zien hoe iets moet. Die verlegenheid brengt een lach op mijn gezicht. Het is zo mooi om te zien. Ik vind het ook belangrijk om ze mee te geven dat ze respect hebben voor anderen, luisteren, moed hebben en dat delen onderdeel is van hun ‘zijn’.

“Als SOS moeders komen we elke avond samen om ervaringen te delen. Onze kinderen hebben dingen meegemaakt die geen kind zou mogen meemaken en  hebben soms ernstige  gezondheidsproblemen, waarvoor we naast professionele hulp ook advies aan elkaar vragen. Die onderlinge steun vind ik heel fijn.”

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= MoederTherese_dec2014 pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Yamoussoukro / MoederTherese_dec2014 mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */