Mijn leven als SOS moeder

“Het maakt me blij om de vooruitgang van de kinderen te zien”, vertelt SOS moeder Giséle. “Dat ze zich open stellen, de Franse taal onder de knie krijgen en we met elkaar kunnen communiceren. Dat hun gezondheid verbetert en er weer een lach op hun gezicht verschijnt. Zoals bij mijn zoon Daren, hij gaat zo goed vooruit: zijn gebit is weer gezond, hij kan naar school, ik ben zíjn moeder. Kinderen hebben veel liefde nodig en ik geef ze alle liefde die ik in me heb.”

Moeder Giséle is één van de tien SOS moeders in het nieuwe SOS kinderdorp Yamoussoukro in Ivoorkust. Samen nemen ze de kinderen onder hun vleugels, zodat ze op kunnen groeien tot zelfverzekerde jongvolwassenen met een toekomst. Hun ervaringen als moeder delen ze dagelijks, ze vragen en geven elkaar advies, ze zorgen voor elkaar. Het maakt het leven in het dorp prettig en mooi.

“Het mooiste aan mijn leven als SOS moeder is dat ik voor mijn kinderen kan zorgen. Dat ze weten dat ik er voor ze ben als ze me nodig hebben. Ik vind het leuk om ze te helpen met huiswerk,  met ze mee te gaan naar school en de kerk en vooral om met ze te spelen. Om te zien dat ze kind zijn, vrolijke kinderen.”

“Voor mijn kinderen vind ik het belangrijk dat ze later zelfstandig in de gemeenschap kunnen wonen, ze het leuk vinden om een baan te hebben en iets goed te doen, dat ze initiatief tonen. Ik doe er alles aan om deze wens uit te laten komen.”

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= MoederGisele_dec2014 pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Yamoussoukro / MoederGisele_dec2014 mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */