Voor mijn kinderen

Moeder Denise is inmiddels bijna twee jaar SOS moeder, en het is alles en meer wat ze er van verwacht had. “De affectie, de liefde, de kleine aspecten van zorg. Je ziet de kinderen opgroeien en opbloeien. Ze hebben het echt nodig voor hun ontwikkeling. Ik ben zo gelukkig om hun moeder te mogen zijn!”

“Moeder Yapo Simone uit kinderdorp Aboisso heeft mij enorm geïnspireerd toen ik SOS tante was bij haar SOS familie. Tijdens de eindejaar viering kwamen ook haar oudere kinderen op bezoek, ze brachten cadeaus mee voor haar en hun jongere broertjes en zusjes. Ik zag dat ze een echte, hechte familie had gesmeed, waarin de kinderen een normaal leven konden leven. Kinderen vinden het heerlijk om speciale momenten als Kerst en Oud & Nieuw door te brengen met de mensen van wie ze houden. Ik zag toen in de ogen van de kinderen dat de persoon die zij het meest koesterden, hun SOS moeder was. Dat was zo mooi en ontroerend om te zien. Daarnaast voedde zij haar kinderen zo op dat ze in staat waren op goed te integreren in het actieve, zelfstandige leven. En dat is wat ik ook wil voor mijn kinderen.”

In het familiehuis van moeder Denise groeien twee jongens en vijf meisje op. “Ze gaan heel goed met elkaar, spelen samen. Ook met mijn dochter Safiya gaat het goed. Ze zit nu in de eerste klas van de basisschool en kan zichzelf inmiddels goed verstaanbaar maken in het Frans. Ze heeft een mooie duidelijke uitspraak. Ik ben blij om te zien dat ze van bang, onzeker meisje is veranderd in een vrolijk meisje die heel close met haar zussen is. Die dol is op spelen met haar poppen en sporten. Samen met haar zussen doet ze aan ballet of draagt ze gedichten en versjes voor. Het liefst in mooie prinsessenjurken.”

SOS moeder Denise met haar dochter Safiya

Safiya aan het dansen met schoolvriendinnen

Safiya op school

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= MoederDenise_okt2015 pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Yamoussoukro / MoederDenise_okt2015 mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */