"Moeder Thérèse is mijn moeder"

Toen Mike in het kinderdorp Yamoussoukro kwam, was hij zwaar ondervoed. Hij was vijf jaar maar had het lichaam van een tweejarige. Door de liefhebbende zorg van zijn moeder Thérèse en begeleiding van de dokter en een voedingsdeskundige is zijn gezondheid inmiddels een stuk verbeterd.

Mike: “Moeder Thérèse is mijn moeder. Ze is heel lief en ze geeft met eten. Ik vind het leuk om met mijn broers en zussen te spelen of om tekenfilms op tv te kijken. Ik ga ook naar school. Daar kan ik heen lopen, want de school is vlakbij ons huis. Tekenen vind ik het leukst om te doen, want dat is het eerste wat ik leerde toen ik hier kwam wonen. Later wil ik ook leraar worden.”

In het kinderdorp is Frans de voertaal. Veel kinderen spreken een lokaal dialect en moeten het Frans dus nog onder de knie krijgen. “Dat vind ik wel lastig, want Frans is niet mijn moedertaal. Met alle kinderen zijn we hard aan het leren, want dan kunnen we elkaar verstaan.”

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Mike_dec2014 pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Yamoussoukro / Mike_dec2014 mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */