'De kinderen zijn mijn schatten.'

mama_denise.jpgMama Denise is één van de moeders in het nieuwe SOS kinderdorp Yamoussoukro. Zij is SOS moeder geworden omdat ze vindt “dat  kinderen een vrolijk en onbezorgd leven moeten kunnen leiden. Om kinderen liefde te geven, ze te beschermen en ze te helpen om verder te komen in het leven”.

Inmiddels is mama Denise 10 maanden SOS moeder. Het leven in het dorp is fijn. “Het is simpel en mooi. Ik houd ervan om hun moeder te zijn, om de dag met ze te bespreken. De kinderen zijn mijn schatten. Ze zijn zo waardevol. Ik beschouw ze echt als mijn eigen kinderen en ik doe alles voor ze.”

De SOS moeders geven de kinderen de liefdevolle basis die ze nog hebben om zich te ontwikkelen tot zelfstandige jongvolwassenen. Mama Denise: “Ik vind het heel belangrijk dat de kinderen zelfvertrouwen krijgen. Daarnaast wil ik ze leren dat ze moeten delen wat ze hebben, ongeacht hoeveel ze zelf hebben.”

“Mijn dochter Sephora woont sinds begin april 2014 in onze familie. Ze was heel bang, omdat ze uit een oorlogsgebied kwam. Inmiddels gaat het een stuk beter met haar. Ze is gek op zingen, dansen en sporten en ze gaat graag naar school. Ze zegt dat ze later ‘Miss Ivoorkust’ wordt.  Het doet me goed dat ze ambities heeft.”

“Ik vertel mijn kinderen ook over de sponsors, want zonder hen hadden we dit niet kunnen doen. Ik wil dat de kinderen weten dat ze belangrijk zijn. Niet alleen in mijn ogen, maar ook die van mensen die ze niet eens kennen.”

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS mama Denise pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Yamoussoukro / In actie voor Yamoussoukro / SOS mama Denise mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */