In actie voor Yamoussoukro

Afgelopen vrijdag 11 oktober werd er een bijzondere actie georganiseerd voor SOS Kinderdorpen. Samen met Christal (onze partner voor telefonische werving) hebben wij geprobeerd om in één dag de bouw en inrichting van een compleet familiehuis te realiseren in het kinderdorp in aanbouw Yamoussoukro. Heel veel mensen hebben zich hiervoor vrijwillig ingezet en het resultaat is fantastisch!

Er is in totaal...

€ 65.817,-

...opgehaald voor het nieuwe familiehuis in Yamoussoukro! Samen voor één doel: een nieuw familiehuis in één dag!
Het doel is ambitieus maar we geloven dat het gaat lukken. Dit familiehuis moet en zal er komen, want het gaat de levens van kwetsbare kinderen voorgoed veranderen. Iedere gift, groot of klein, is van harte welkom. Jouw steun is van groot belang om dit familiehuis te kunnen bouwen. Namens de kinderen alvast heel hartelijk dank voor je steun!

Hoe gaan we dit doen?
Op vrijdag 11 oktober gaan 70 bevlogen mensen zich hiervoor kosteloos inzetten. Zij zullen een dag lang mensen bellen met de vraag of ze hieraan willen bijdragen. Ook via deze website worden bezoekers, donateurs en geïnteresseerden opgeroepen om samen dit ambitueze doel te behalen.

Een greep uit de kosten:
Om de bouw en inrichting van dit familiehuis te kunnen financieren hebben we in totaal €122.250,- nodig. Jouw bijdrage helpt om dit familiehuis in Ivoorkust mogelijk te maken. Iedere gift, groot of klein is van harte welkom.
 
  • 3 klamboes om veilig onder te slapen  € 24,-
  • een bureau om huis-werk aan te maken  € 75,-
  • Bed met matras en lakens, om in te dromen van een mooie toekomst  € 99,-
  • 10 stoelen bij de eettafel om samen te eten            € 225,-Direct een gift overmaken

Een plattegrond van hoe het familiehuis eruit komt te zien:
Door burgeroorlog en armoede moeten in Ivoorkust 40.000 kinderen zonder ouders opgroeien. 

Aanleiding.

De republiek Ivoorkust in West-Afrika staat bekend om haar cacaoproductie en diamantmijnen. Maar door de felle machtsstrijd tussen het arme islamitische noorden en het dominerende christelijke zuiden, kent het land helaas ook gewelddadige burgeroorlogen. Al jaren is de veiligheidssituatie instabiel en worden mensenrechten geschonden. Paul Gbato, algemeen directeur van SOS Kinderdorpen Ivoorkust, ziet dat de rechten van kinderen vaak worden geschonden. Zoals het recht op voeding, onderdak, medische zorg en scholing. Het meest schrijnend vindt hij het grote aantal kinderen dat zonder de bescherming en liefde van hun ouders moet overleven. “Uit onze lokale analyses blijkt dat 31% van de kinderen in Yamoussoukro de zorg van zijn of haar biologische ouders heeft verloren. Dit is bijna het dubbele van het landelijke percentage van 16%.”

Wat dit project bereikt:

  • 1 kinderdorp in aanbouw voor 12 SOS families
  • 120 kinderen een liefdevol thuis
  • 1 kleuterschool en 1 basisschool voor resp. 75 en 2010 kinderen uit het kinderdorp en de omgeving
  • Ondersteuning van 159 families, 1.200 (400) kinderen en hun ouders
  • 1 medisch centrum van waaruit voorlichting, consults en behandelingen worden gegeven aan de lokale gemeenschap
 

Impact op de maatschappij

Ivoorkust herstelt zich nu van de burgeroorlog en het land is zich langzaam weer aan het ontwikkelen. Toch is de impact op de maatschappij nog steeds voelbaar in het dagelijks leven. Armoede en geweld eisen nog steeds slachtoffers. Wegen zijn onbegaanbaar, schoolgebouwen en gezondheidscentra zijn beschadigd en schoon water is beperkt beschikbaar. Onze collega Sandra Sahusilawani bracht er onlangs een bezoek en het viel haar op hoe mensen nog bezig zijn met overleven: “Als je bijvoorbeeld in Ghana ’s morgens ergens naartoe rijdt zie je langs de weg rijen kinderen in uniform, die op weg zijn naar school. Dat miste ik in Ivoorkust, het dagelijkse ritme is er niet.” 

Paul Gbato: "Dit is het beste wat we de kinderen kunnen geven."

Paul heeft zich persoonlijk ingezet voor de komst van het nieuwe kinderdorp Yamoussoukro. Als directeur van SOS Ivoorkust is hij benaderd door de autoriteiten om bij te dragen aan het welzijn van kinderen in deze regio. Voor hem is het duidelijk: "Dit is het beste voor het welzijn van de kinderen hier." Luister hier naar zijn verhaal.

Kijkje in het leven van de SOS families in Ivoorkust

Medewerker Sandra bezocht ons werk in Ivoorkust en ontmoette de kinderen en SOS families. In dit filmpje kunt u een kijkje nemen in het leven van de SOS families en vertelt Sandra over het nieuwe kinderdorp in Yamoussoukro.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= In actie voor Yamoussoukro pagePrefix= breadCrumb=Wat doet SOS / Onze kinderdorpen / Kinderdorp Yamoussoukro / In actie voor Yamoussoukro mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */